Partnerinfo

[Partner info] Ferrari gaat eindelijk voor groen

Nee, Ferrari gaat geen afstand nemen van haar typische rode kleur, maar ook bij Ferrari kan men niet meer onder de elektrische motor uit.

Ook andere sportautomerken, zoals Porsche, zijn inmiddels overstag. Ferrari kon moeilijk achterblijven. Uiteraard blijft het een moeilijk besluit, want benzinemotoren zijn het hart van het merk Ferrari. Wat zijn de specificaties van de nieuwe Ferrari?

Ferrari SF90 Stradale

Helemaal over op groene energie gaat Ferrari nog niet. Een volledig elektrische Ferrari zullen we voorlopig nog niet zien. Maar de Ferrari SF90 Stradale is de eerste tussenstap en is een plug-in hybridesportauto. En een sportauto is het, in zowel prestaties als in de naamgeving. De Ferrari SF90 verwijst naar het 90-jarig bestaan van Scuderia Ferrari, het oudste F1-raceteam. Het is een uiterst succesvol team, al gaat het tegenwoordig iets minder met Ferrari. Maar op hun lijstje staan grote namen als Niki Lauda, Michael Schumacher en Kimi Räikkönen. Tevens is de huidige Ferrari waar het raceteam mee rijdt ook een SF90. Nu is het overigens niet zo dat er F1-techniek in de SF90 Stradale is toegevoegd, maar het is weer een leuke verwijzing naar het jubilerende Ferrari-raceteam.

Maar liefst 1.000 pk

Een hybride motor houdt in dat de Ferrari is uitgerust met zowel een brandstofmotor als elektrische motoren. De brandstofmotor bestaat uit een V8 motor met een vermogen van 780 pk. Tevens is de Ferrari SF90 voorzien van drie elektromotoren, waarvan twee motoren de twee voorwielen aandrijven voor de vierwielaandrijving. Hierdoor kan de Ferrari in de zogenaamde ‘Quality modus’ een totaalvermogen van maar liefst 1.000 pk halen. Wordt er alleen maar in de elektrische modus gereden, dan is de topsnelheid maar 135 km/u. Ver kan de auto in de elektrische stand niet rijden, met een actieradius van 25 kilometer. Maar als zuinige boodschappenauto kan de Ferrari dan wel door. Verder verbruik je niet veel energie om de accu op te laden, want deze heeft maar een vermogen van 7,9 kWh. Betreffende elektrische motoren valt er bij Ferrari nog wel een hele slag te maken. Ga je voor het volle vermogen? Dan heeft de Ferrari SF90 een topsnelheid van 340 km/u en trekt deze in 2,5 seconden op naar de 100 km/u.

Exterieur en interieur

Het grootste gedeelte van de Ferrari SF90 Stradale bestaat uit koolstof. Hierdoor weegt de Ferrari 1.570 kilogram. Wanneer snelheid belangrijk is, dan is er het Assetto Fiorano-pakket mee te bestellen. Dit pakket bestaat uit een uitlaat van titanium, deuren van carbon en nog betere schokdempers. Het gewicht daalt dan naar 1.540 kilogram. In de Ferrari is ook de nodige innovatie doorgevoerd. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal met een gebogen display in het dashboard. Het stuur bevat een touchpad met speciale knoppen die voorzien zijn van haptische terugkoppeling. Dit houdt in dat de knoppen door middel van trilling of een simpele aanraking aangestuurd worden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business