Partnerinfo

De cryptocurrency techniek nader toegelicht

Wil jij gaan investeren in crytocurrency, dan kun je investeren in veel verschillende munten. Van de bekendste cryptocoin heb je ongetwijfeld wel gehoord: Bitcoin.

Veel mensen kennen Bitcoin van de grote verhalen waar sommige mensen in één klap miljonair mee zijn geworden. Maar ook munten zoals Cardano, Ethereum of Ripple zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Wil je ook investeren dan is het belangrijk om de techniek achter cryptocurrency enigszins te begrijpen. De Bitcoin en andere munten zijn volledig decentrale munten. Er is geen centrale instantie die Bitcoins beheert of uitgeeft. Bij traditioneel geld zijn er altijd ‘trusted parties’ die als tussenpersoon fungeren: banken. Als je dus geld van jezelf naar iemand anders overmaakt, dan passeert jouw geld altijd eerst de bank. Bij cryptocurrency werkt dit anders. Daarmee kun je rechtstreeks ‘geld’ (in de vorm van cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Bitcoin) overmaken naar een ander persoon zonder tussenkomst van een derde partij. Toch is dit nog steeds veilig. Dat komt door de technologie die er achter zit.

Blockchain technologie uitgelegd
De werking van cryptocurrency werkt op basis van de blockchain. Maar hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Blockchain is in feite een grote database waar iedere transactie in staat opgeslagen. In tegenstelling tot een database van grote techbedrijven, is blockchain geen centrale database die op één plek is. Blockchain houdt namelijk in dat het door iedere gebruiker wordt bijgewerkt en gekopieerd, dit gebeurt dus continu. Dit resulteert in miljoenen ‘databases’, wat blockchain heel veilig voor fraude maakt. Hackers die transacties proberen te wijzigen, kunnen dit op slechts één plek uitvoeren, terwijl er miljoenen andere kopieën in de omloop zijn. Ook worden de blockchain-databases constant gesynchroniseerd, waardoor verdachte wijzigingen direct kunnen worden vastgesteld. Dit in combinatie met de ijzersterke wiskundige cryptografische versleuteling (vandaar de naam cryptocurrency) maakt blockchain veilig voor fraude. Hierdoor verwachten vele mensen dat blockchain een revolutionaire technologie zal zijn, die naast online valuta, ook voor allerlei andere zaken gebruikt kan worden.

Investeren in cryptocurrency
Nu je weet hoe de blockchain werkt snap je ook dat een bitcoin in feite niets meer dan een regeltje code in de blockchain is. Hoe zit het dan met de waarde van de munten? Heel simpel: geld is waard wat mensen geloven dat het waard is, hetzelfde geld voor cryptocoins. Hoe meer mensen investeren in bitcoins of andere munten, hoe sneller de munt gaat stijgen en de waarde toeneemt. Wil jij ook gaan investeren in cryptomunten? Dat kan gemakkelijk door een account aan te maken bij een broker zoals Litebit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business