Interview: Hoe Corsair het verschil maakt met de Champion Series

Corsair K70 RGB TKL Mechanisch toetsenbord header
Corsair heeft een breed gamma van producten voor gamers die elk op hun manier het verschil maken. Wij interviewden Michael Grey over de nieuwe Champion Series.

TechPulse: Dag Michael, aangenaam kennismaken! Kan je ons wat meer vertellen over je rol bij Corsair?

Michael Grey: Ik ben de Principal Product Manager voor toetsenborden en strategische initiatieven zoals de ontwikkeling van de Champion Series lijn.

Corsair heeft heel wat producten beschikbaar, van computeronderdelen to gaming en streaming uitrusting. Recent hebben jullie de Champion Series gelanceerd. Kan je ons daar wat meer over vertellen?

De Champion Series is in samenwerking met professionele gamers ontwikkeld om zo volledig aan hun eisen te voldoen en hen te helpen bij het behalen van hun maximale potentieel. We hebben bovendien meer gedaan dan enkel input vragen van top esports teams en atleten. Zo werkten we met hen samen aan het ontwikkelen van de prototypes en het toevoegen van nieuwe features die aan hun specifieke noden voldoen, zodat zij wedstrijden kunnen winnen. De producten uit de Champion Series die zij mee ontwikkeld hebben en nu gebruiken om te winnen, zijn dezelfde die gamers bij hun favoriete retailers kunnen kopen om op hun beurt van dezelfde voordelen te kunnen genieten. 

Corsair Sabre RGB Pro Champion Series

Wat onderscheidt de K70 RGB TKL van de concurrentie? En wat met de SABRE RGB PRO?

De K70 RGB TKL heeft alle geliefde elementen van de volledige K70 series, waaronder het duurzame aluminium frame, de betrouwbare CHERRY MX switches en een handige volumeslider, allemaal in een kleiner tenkeyless formaat. Het is ook ons eerste tenkeyless toetsenbord met de AXON Hyper-Processing technologie die we voor het eerst zagen in het K100 RGB toetsenbord. AXON detecteert, verwerkt en stuurt toetsaanslagen tot acht keer sneller door dan traditionele gaming toetsenborden, wat zorgt voor supersnelle prestaties die nooit vertragen. Daarbovenop draait AXON ook nog eens 20 lagen on-board verlichting. Het toetsenbord is bovendien voorzien van extreem duurbare PBT double-shot keycaps met een speciale structuur voor extra grip en een tournament switch die onder andere macro’s uitschakelt om te voldoen aan de regels van competities en gamers laat focussen op het winnen van hun volgende match. 

De SABRE PRO series levert dan weer stevige maar ultralichte behuizingen van 69 gram voor de PRO en 74 gram voor de RGB PRO. Beide komen met een flexibele parakoordkabel en ergonomisch ontwerp dat zowel klauw als palmgrip gamers toelaat om snelle en vlotte bewegingen te maken tijdens het mikken. 

Dit zijn ook onze eerste muizen voorzien van QUICKSTRIKE, een unieke technologie die gebruik maakt van knoppen met springveren die voor snellere en meer responsieve kliks moeten zorgen, gekoppeld aan AXON dat diezelfde kliks en muisbewegingen tot acht keer sneller naar de computer doorstuurt dan bij andere gaming muizen. De muis heeft ook een high-performance PixArt 18K DPI sensor met vijf DPI presets aan boord voor snelle aanpassingen. De OMRON switches kunnen bovendien makkelijk 50 miljoen kliks verwerken. 

Corsair Sabre RGB Pro Champion Series

Corsair heeft ook nog een hele reeks andere muizen en toetsenborden. Welk type spelers kiezen best voor de Champion Series?

De Champion Series is ontwikkeld voor competitieve gamers die houden van shooters en MOBA games en een competitief voordeel willen halen uit technologieën zoals AXON en QUICKSTRIKE, maar tegelijkertijd ook meer vrijheid willen inzake positionering van het toetsenbord (tenkeyless) en het bewegen van hun muis (de parakoordkabel). Dit alles uiteraard zonder het opofferen van premium bouwkwaliteit en andere mogelijkheden. 

De Champion Series is ontwikkeld voor competitieve gamers die houden van shooters en MOBA games en een competitief voordeel willen halen uit technologieën zoals AXON en QUICKSTRIKE.

Je hebt nauw samengewerkt met professionele esports teams voor de ontwikkeling van deze producten. Hoe heeft hun advies geholpen bij het beter maken van de producten in de Champion Series?

Hun input heeft een grote impact gehad op het design van beide producten. Bij de K70 TKL lieten ze ons weten hoe belangrijk het voor hen was om toonaangevende duurzaamheid, betrouwbaarheid en prestaties te hebben, dus zorgden wij voor krachtige features zoals AXON. Tegelijkertijd kregen we ook feedback over hoe handig het is om specifieke controle te hebben over audio en andere functies zonder een versnelling lager te hoeven schakelen. Bij de SABRE PRO series lieten ze ons weten wat ze op ergonomisch vlak belangrijk vonden en hielpen ze ons om een vorm te ontwikkelen met een solide grip voor een veelvoud aan verschillende handen, de plaatsing van de knoppen te bepalen en de mogelijkheden zoals QUICKSTRIKE en parakoord te bepalen voor een winnende combinatie. 

Wat mogen we in de toekomst nog verwachten? Zal de Champion Series zich uitbreiden naar andere productcategorieën?

Dat hangt af van de noden van gamers, van alledaagse spelers to professionals, maar je mag er zeker van zijn dat we producten blijven maken die hen helpen winnen.  

Dit interview werd afgenomen in samenspraak met onze partner. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

corsairpartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals