Fire Stick

PureVPN heeft zijn WireGuard-protocol gelanceerd. Dat garandeert een snellere, betrouwbaardere en veiligere internetverbinding dan voorheen.

Advertentie

WireGuard is relatief nieuwer en flexibeler in vergelijking met andere VPN-protocollen. Het is ontworpen om snelheden te halen die in de meeste gevallen hoger of minstens even hoog liggen als bij andere protocollen, zoals OpenVPN en IPSec. Bovendien heeft PureVPN verbeteringen aangebracht op vlak van security, opdat het nieuwe protocol aan zijn hoge standaarden zou voldoen. Een van zijn opvallendste eigenschappen is dat het hoge snelheden garandeert, zonder daarbij in te boeten op vlak van security. 

Uit tests van PureVPN blijkt dat het protocol minder dan 10 procent aan snelheidsdegradatie vertoont. WireGuard slaagt daarin door moderne cryptografische standaarden te hanteren, zoals een perfecte ‘forward secrecy’, ‘allowedIPs’, pre-shared keys en sterk geavanceerde algoritmes. 

WireGuard: sneller en veiliger 

Dat Wireguard een lichtgewicht-protocol is dat gebruikmaakt van opensourcecode, vermindert het risico op securitybedreigingen- en risico’s. Bovendien is het betrouwbaarder voor gebruikers én ontwikkelaars. Om je een idee te geven: de meeste protcollen bevatten meer dan 400.000 lijnen aan code, terwijl WireGuard er maar ongeveer 4.000 telt. Zo is het minder kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. 

WireGuard bestaat al sinds 2019 en was de feature waar gebruikers de voorbije twee jaar het meest op zaten te wachten. Toch wou PureVPN niet te snel handelen en heeft de provider het protocol aan een reeks tests en ontwikkelingsfases onderworpen. Van zodra het uitgerold zou worden, moest WireGuard immers voldoen aan de hoge privacy- en veiligheidseisen van meer dan 3 miljoen gebruikers.  

Kwaliteit aanbieden 

PureVPN is na de upgrade van zijn servernetwerk voortdurend blijven werken aan belangrijke verbeteringen op vlak van snelheid en de gebruikerservaring in het algemeen. Al in 2019 heeft de provider de meeste van zijn netwerkservers (op sleutellocaties in Europa en de VS) geüpgraded naar een capaciteit van 20 Gbps. 

Daarnaast heeft PureVPN ook nog een groot deel van zijn virtuele servers van het netwerk geschrapt. Er werd voluit gekozen voor fysieke servers, om de gebruikers de meest betrouwbare, snelle verbindingen te kunnen aanbieden. PureVPN wil zijn reputatie als provider die de klant centraal stelt hooghouden. Het WireGuard-protocol zet die intenties in de verf.  

Het nieuwe protocol is intussen beschikbaar op de Windows- en Android-applicaties van PureVPN. De komende weken zal WireGuard ook uitgerold worden naar Mac en iOS. Interesse? Neem dan zeker even een kijkje bij PureVPN.

Huidige gebruikers van PureVPN kunnen WireGuard op deze manier activeren:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here