Op zoek naar een cloudprovider met zo weinig mogelijk gedoe? pCloud maakt het zijn gebruikers makkelijk, en dat op elk mogelijk vlak.

Advertentie

De markt van cloudproviders heeft de voorbije jaren een mooie groei gekend, en we kunnen stellen dat ze zelfs bijna verzadigd aan het worden is. Toch duiken er geregeld providers op die erin slagen om het anders te doen dan de rest. En daar hoort pCloud zeker bij.

pCloud legt bijvoorbeeld de nadruk op zijn gebruiksgemak. Alles wordt eenvoudig en overzichtelijk gehouden, zodat iedereen er overal mee aan de slag kan. De verschillende functies zijn intuïtief en functioneel, waardoor je ook niet verdrinkt in een zee van opties.

Drie maanden gratis cloudopslag

pCloud verschilt echter op één belangrijk vlak van de concurrentie, en dat is zijn prijs. In plaats van een maandelijks bedrag te betalen, of voor jaarabonnementen te kiezen die je elk jaar moet verlengen, betaal je bij pCloud alles in één keer. Je koopt jouw gewenste cloudopslag, en daarmee is de kous af, zonder iets van bijkomende betalingen. Bovendien biedt pCloud momenteel kortingen aan voor zijn verschillende plannen. Als je met een Premium Lifetime-plan start, dan kost dat je nu 175 euro in de plaats van 500 euro. Ga je liever voor 2TB? Dan betaal je nu slechts 350 euro in plaats van 980. Het lijkt een grotere investering dan je misschien gewend bent, maar voor je het weet heb je dit er al terug uit.

Maakt dit je al warm? Als je je hier aanmeldt, dan krijg je drie maanden lang gratis toegang tot 500GB cloudopslag. Geen zorgen, er wordt niets stiekem in rekening gebracht en ze hebben ook geen bankgegevens nodig. Wil je liever meteen met een van de vaste plannen aan de slag, met een intens gebruiksgemak voor de rest van je leven? Met de huidige promoties heb je eigenlijk weinig redenen om het niet te doen. En dan hebben we het nog niet over de beveiliging, het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van jouw gegevens gehad.

Credit: pCloud

Opperste beveiliging

pCloud is een Zwitsers bedrijf, en moet dan ook aan de hoge Zwitserse normen voldoen. De sterke focus op privacy en bescherming van gegevens van de Zwitsers wordt bijgestaan door ISO-certificaten voor de datacentra in Luxemburg en Dallas, Texas. pCloud rust zijn datacentra bovendien uit met elke mogelijke bescherming tegen fysiek gevaar, waaronder rook, brand, overstromingen en inbraak.

Gemakkelijk toegankelijk

Ongeacht het platform waarmee je werkt, pCloud biedt steeds de nodige bereikbaarheid. Om te beginnen heb je via jouw browser steeds toegang tot alle data. Daarnaast heeft de cloudprovider voor zowel Windows, macOS als Linux een desktopapplicatie beschikbaar. Je kan hiermee ook een beveiligde virtuele schijfruimte vrijmaken genaamd pCloud Drive. In deze map kan je al jouw benodigde bestanden plaatsen die vervolgens automatisch gesynchroniseerd worden met jouw eigen cloud.

Of je nu met Windows, macOS of Linux werkt, pCloud biedt steeds de nodige bereikbaarheid. Om te beginnen heb je via jouw browser steeds toegang tot alle data. Je kan hiermee ook een beveiligde virtuele schijfruimte vrijmaken genaamd pCloud Drive voor een snellere synchronisatie.

Ook mobiele toestellen, zowel Android als iOS, hebben hun eigen app. Hiermee kan je de gegevens van jouw smartphone rechtstreeks op de cloud opslaan als back up. Je kan de app natuurlijk ook gebruiken om met jouw data in de cloud aan de slag te gaan en deze offline op te slaan.

Credit: pCloud

Naast de toegankelijkheid is ook het beheer van jouw gegevens kinderspel. Ongeacht het platform vind je meteen terug wat je zoekt dankzij een simpele zoekbalk. De cloud komt met een eigen prullenbak die bestanden nog een tijdje bijhoudt. De Rewind-feature houdt een overzicht bij van de oudere versies van documenten. Gratis gebruikers van de cloud krijgen 15 dagen dat ze nog aan eerdere versies van hun documenten of data in de prullenbak kunnen. Bij betalende gebruikers wordt dit opgetrokken naar 30 dagen.

Credit: pCloud

Vlotte samenwerking

pCloud komt ook met de nodige opties om bestanden met anderen te delen. Maak links van jouw bestanden of mappen die je kan doorsturen naar kennissen, waarna zij deze kunnen downloaden. Met behulp van bestandsverzoeken kan je anderen ook vragen om bepaalde gegevens door te sturen. Deze worden dan automatisch in de gewenste map geplaatst, zonder dat iemand iets van toegang tot jouw cloud en data heeft. Heb je nood aan een meer intense samenwerking? Met pCloud kan je andere gebruikers van de clouddienst uitnodigen om samen in een map of documenten te werken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here