Heb je ooit gehoord van PropTech? PropTech staat voor property en technology en gaat dus over technologische toepassingen waardoor het ontwerpen, bouwen, waarderen, verhuren en verkopen van gebouwen geoptimaliseerd wordt. De digitalisering van vastgoed staat hierin centraal. Door verschillende toepassingen wordt het dus mogelijk gemaakt om een beter beeld te krijgen van het aanbod met kantoorruimtes. PropTech wordt steeds bekender en er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van deze toepassingen, zoals bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken rondom wonen, leven en werken. Ideaal toch? In dit blog lees je meer over de mogelijkheden.


Het verzamelen van data

Vooral de vastgoedsector maakt veel gebruik van PropTech en speelt hier op een goede manier op in. De woonbehoefte van huurders en kopers kan beter en sneller vervuld worden door het gebruik van verschillende data. Zo kun je bijvoorbeeld data verzamelen door sensoren maar ook deze data uitwisselen met andere partijen, zodat er meer duidelijk is over de gebruikers van de ruimte. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen wel bereid zijn om deze data af te staan.

Kies een mooie kantoorruimte

Het kiezen van de juiste kantoorruimte is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen heeft vaak bepaalde wensen en eisen waar het kantoor aan moet voldoen. Daarom is het fijn als de nieuwe kantoorruimte snel gevonden kan worden, vooral met behulp van de digitale toepassingen. Je wil immers niet te veel tijd besteden van een nieuwe kantoorruimte, dus alle hulp is welkom.

Verschillende toepassingstechnieken

Er wordt onder andere gebruik gemaakt van AI (Artificial Intelligence), Machine Learning en 3D printing. Deze opsomming is pas een kleine lijst, want er zijn nog veel meer mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nog steeds uitdagingen binnen de PropTech, want je krijgt veel te maken met het privacy beleid van verschillende data. Inmiddels zijn er al een aantal bedrijven in Nederland die ook wel PropTech bedrijven worden genoemd. Benieuw welke dit is binnen de vastgoed en makelaardij? SKEPPis een bedrijf dat jou kan helpen met het zoeken van de juiste kantoorruimte binnen Europa, door het grote aanbod dat zij hebben. Hierbij wordt dus gebruik gemaakt van verschillende technieken om jou zo goed mogelijk te helpen.


Gemakkelijk een nieuw kantoorpand vinden

Natuurlijk valt er nog meer te weten over PropTech en kun je hier eindeloos over doorpraten. PropTech wordt wereldwijd steeds bekender en daarom zullen er in de toekomst ook steeds meer PropTech bedrijven bijkomen, zowel als in Nederland als wereldwijd. Ben je dus op zoek naar een nieuwe en geschikte kantoorruimte? Dan is het een goed idee om hulp in te schakelen, zodat jij snel een nieuw kantoorpand kunt vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen.