Ransomware: deze oplossingen kunnen je bedrijf beschermen

Ransomware vormt een reële bedreiging voor elke organisatie. Deze oplossingen van Synology helpen je data beschermen.

De dreiging van cybercriminaliteit leek nooit groter dan nu. In het jaar 2020 werden wereldwijd meer dan 300 miljoen ransomware-aanvallen geregistreerd, in 2021 waren dat er zelfs meer dan 500 miljoen. Iedere tien seconden valt ergens op de wereld wel een bedrijf ten prooi aan cybercriminelen. De tol van een cyberaanval kan zeer hoog uitvallen. Zo betaalden ransomware-slachtoffers jaarlijks tezamen meer dan 20 miljard dollar aan losgelden aan cybercriminelen.

Om te voorkomen dat jouw bedrijf het volgende slachtoffer is, moet je de juiste technologische afweermiddelen in huis hebben om ransomware de baas te zijn. Het is daarbij belangrijk dat je zowel inzet op preventieve maatregelen als herstelmaatregelen. Deze oplossingen van Synology helpen je gegevens te beschermen en herstellen.

Wat is ransomware?

Ransomware is een stukje kwaadaardige software dat eens geïnstalleerd op een apparaat alle bewaarde gegevens volledig vastzet zodat de eigenaar er niet meer aan kan. De hackers eisen dan van het slachtoffer een losgeld (ransom) van het slachtoffer om die gegevens weer vrij te geven, of ze dreigen ermee die gegevens openbaar te maken als het slachtoffer niet wil betalen. Er zijn verschillende types ransomware-aanvallen. Bij een cryptoware-aanval zal de hacker enkel gegevens vastzetten waar tijdens een locker-aanval de basisfunctionaliteiten van het geïnfecteerde apparaat ook volledig geblokkeerd worden.

Ransomware-aanvallen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Ook in cybersecurity is dit een gouden basisregel. Preventieve actie verkleint de kans dat hackers jouw systeem kunnen binnendringen met hun ransomware. Een antivirussoftware met degelijke detectiescanners is het absolute minimum dat je moet hebben. Deze Synology-oplossingen voegen daar nog een extra laag beveiliging aan toe om van jouw apparaat een quasi ondoordringbaar fort te maken.

 • Voorkom toegang: Beperk de verspreiding van ransomware door machtigingen voor bestanden, toepassingen en toegang in te stellen en configureer veilige inloggegevens met Secure SignIn en C2 Password.
 • Bescherm apparaten: Verouderde systemen lopen meer risico. Update al uw NAS-apparaten in één keer met Synology CMS en bescherm andere apparaten met behulp van groepsbeleid in Synology Directory Server en C2 Identity.
 • Vermijd verdachte bestanden: Spam en phishingmails met verdachte bestanden zijn veelvoorkomende manieren om ransomware te verspreiden. Synology MailPlus biedt een sterke bescherming tegen malware en voorkomt spam.
 • Controleer op kwetsbaarheden: Gebruik Synology Security Advisor om routinematig te scannen op malware, kwetsbaarheden van uw systeem en abnormale aanmeldingsactiviteiten. Implementeer aanbevolen wijzigingen om de veiligheid van uw NAS te verbeteren.

Herstellen van een ransomware-aanval

Hoeveel preventieve maatregelen je ook neemt, de meest handige hackers vinden altijd wel ergens een gaatje. Daarom moet je een stok achter de deur houden voor wanneer het noodlot toeslaat. Door regelmatig back-ups te maken kan je je bedrijfsactiviteiten na een aanval snel weer herstellen en de financiële impact van de aanval beperken. Je Synology NAS is met zijn robuuste back-up functies het ideale instrument voor. We onderscheiden drie verschillende fasen in het herstelproces.

 1. Back-ups maken
 2. Back-ups bewaren
 3. Back-ups herstelllen

Maak back-ups in Synology NAS

 • Bescherm belangrijke bestanden: Voorkom dat u niet meer bij bestanden en mappen kunt door realtime versiebeheer of geplande back-ups in te stellen. Uw NAS kan tot 32 eerdere versies van bestanden bewaren, vanaf welke computer ook, om ze te beschermen tegen versleuteling.
 • Bescherm volledige systemen: Voorkom dat kwaadwillenden uw systemen gijzelen door ze te back-uppen naar uw NAS. U kunt gegevens van fysieke computers, virtuele omgevingen of SaaS-toepassingen eenvoudig back-uppen naar uw NAS.
 • Synchroniseer cloudgebaseerde gegevens: Bewaar een actuele kopie van bestanden die in de openbare cloud worden gehost op een Synology NAS. Uw gegevens kunnen op uw NAS worden versleuteld om ze te beschermen als uw openbare cloudservice besmet raakt of niet toegankelijk is.

Bewaar back-ups op een externe locatie

 • Maak gebruik van een andere NAS: Bescherm uzelf tegen ransomwareaanvallen door snapshots van gedeelde mappen of LUN’s te maken en ze te repliceren naar een andere Synology NAS.
 • Bewaar gegevens op een extern apparaat: Kopieer uw NAS-gegevens en -configuraties naar een apart apparaat om ze veilig te houden. Maak een back-up van uw NAS naar servers op afstand of clouddoelen dankzij krachtige personaliseringsopties die het gebruik van opslagruimte beperken en gegevens beschermen tegen toegang door onbevoegden.
 • Bewaar een kopie in de cloud: Bescherm individuele voorwerpen, volledige apparaten op locatie en NAS-gegevens en -configuraties door een onbeperkt aantal back-upkopieën te bewaren, die worden versleuteld en opgeslagen in een veilige cloudinfrastructuur van Synology.

Back-ups terugzetten

 • Herstel bestanden en mappen: Herstel binnen een paar seconden de toegang tot LUN’s en gedeelde mappen op een primaire NAS of schakel over naar een andere NAS met Snapshot Replication. Eerdere versies van bestanden die op computers staan, kunnen vanaf een NAS worden hersteld met Synology Drive Client.
 • Krijg controle over je systeem: Als een of meer van uw pc’s, servers en virtuele machines zijn aangetast, kunt u ze terugzetten naar een eerdere, schone toestand met back-ups op uw NAS. Dit is mogelijk met behulp van Active Backup for Business. Uw NAS kan ook volledig worden hersteld vanuit een externe back-up met Hyper Backup.
 • Herstel met de cloud: Cloudback-ups zijn niet rechtstreeks verbonden met besmette apparaten op locatie, waardoor ze een veilige plek zijn om gegevens uit op te halen. Met C2 Backup kunt u volledige pc’s of losse bestanden herstellen, terwijl C2 Storage for Hyper Backup kopieën van uw Synology NAS-bestanden en systeemconfiguraties bewaart voor een snel en betrouwbaar herstel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

 • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
 • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
 • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business