Partnerinfo

Deze nieuwe zakelijke MSI-laptops mag je niet missen

MSI Summit Series
MSI heeft een reeks nieuwe (zakelijke) laptops geïntroduceerd in zijn Creator, Modern, Prestige en Summit-reeksen. Wij nemen vier modellen met je door die je écht niet mag missen.

MSI maakt in zijn zakelijke laptopreeksen een duidelijk onderscheid tussen productiviteit en creatie-machines. Werk je regelmatig met zware videobestanden en moet je laptop om kunnen gaan met 3D-bestanden, dan ben je het best bediend met de Creator-serie. Staat veiligheid voorop en dient je laptop als echte productiviteitsmachine, onderweg en op kantoor? Dan kijk je best al eens naar de Modern, Prestige en Summit-modellen in MSI’s productgamma.

Tijdens het MSIology-evenement in februari kondigde MSI verschillende nieuwe modellen aan in de genoemde laptopreeksen. Elk zijn ze uitgerust met Intel’s 13e generatie Core-processoren en op de Creation-reeks maak je zelfs kennis met Nvidia’s RTX 40-serie gpu’s. Wij hebben de hoogtepunten van MSI’s nieuwe laptops voor je opgelijst.

MSI Creator Z17 HX Studio (A13V)

 • Beeldformaat: 17-inch
 • Resolutie: QHD+ (2.560 x 1.440)
 • Type beeldscherm: IPS, aanraakinvoer (touchscreen)
 • Grafische kaart: Nvidia Geforce RTX 4070 (8 GB)
 • Geheugen: maximaal 64 GB DDR5-5600
 • Batterij: 90 Wh, 280 watt oplader

MSI’s Creator-serie pakt dit jaar uit met onder meer de Z17 HX Studio, een laptop die uitgerust werd met Nvidia’s Geforce RTX 4070-grafische kaart. Die grafische kaart zorgt voor krachtige prestaties tijdens grafisch ware taken zoals het bewerken van 4K-video’s met een hoge bitrate of 3D-taken in Nvidia Studio en Geforce RTX Studio.

MSI Creator Z17

Het oog wil ook wat en daar lever je zeker niet op in met de Creator Z17 HX Studio. Het 16-inch True Pixel-scherm garandeert volgens MSI een kleurafwijking van Delta-E <2. Het scherm biedt bovendien een 100 procent DCI-P3-kleurdekking (typical). In de doos van de laptop vind je nog een zogenoemd CalMan-verificatierapport, waarin de kleurafwijkingen van jouw laptop worden opgelijst.

Wat het scherm verder uniek maakt is zijn Golden Ratio-scherm. Concreet betekent dit dat MSI opteert voor een hoger 16:10-paneel, waardoor het scherm meer informatie in de hoogte kan laten zien. De beeldverhouding betekent in dit geval ook dat het scherm extreem dunne bezels heeft. Dit draagt bij aan het gevoel van luxe dat de laptop als geheel weet te bieden. Het design past perfect op kantoor, zonder daarbij in te leveren op de broodnodige prestaties en bouwkwaliteit.

MSI Prestige 16 Evo (A13M)

 • Beeldformaat: 16-inch
 • Resolutie: QHD+ (2.560 x 1.440)
 • Type beeldscherm: IPS, 165 Hz
 • Grafische kaart: Intel Iris Xe Graphics
 • Geheugen: maximaal 32 GB DDR5-4800
 • Batterij: 82 Wh, 100 watt oplader

MSI’s Prestige-reeks gooit het over een hele andere boeg. Een RTX 40-serie grafische kaart vind je in deze laptop dan ook niet terug. Wel levert MSI de laptop met maximaal een Intel Core i7-13700H. In de Benelux is het ook specifiek die processor die je in de laptop terugvindt. Daarmee is de Prestige 16 ideaal voor allerhande productiviteitswerkzaamheden, op kantoor en onderweg. Wel verliefd op het design van de Prestige-serie, maar behoef je iets meer grafische rekenkracht? Dat vind je terug in MSI’s Prestige Studio-modellen, die wel met RTX-videokaarten wordt uitgerust.

De laptop weet zware taken ook behoorlijk lang vol te houden – de geïntegreerde 82 Wh batterij houdt het maximaal 13 uur uit. Uiteraard is dat wel het maximum, maar een volledige werkdag met de laptop aan de slag gaan zonder een oplader nodig te hebben, behoort dus gewoon tot de mogelijkheden.

Prestige 16 Evo

Uniek is ook de poortselectie van de Prestige 16 Evo. Maar al te vaak zien we dat fabrikanten steeds meer poorten wegnemen onder het mom van ‘dikte’ of ‘ruimte voor andere componenten’. Dat mag zo zijn, maar op dit exemplaar heb je daar geen last van. Links vind je twee Thunderbolt 4-poorten en een fullsize HDMI-aansluiting, terwijl de rechterzijde twee USB-A, een 3.5mm-audiopoort en microSD-kaartlezer biedt. Via de genoemde Thunderbolt-poorten laad je de laptop ook op aan maximaal 100 watt (via USB-PD).

MSI’s Prestige 16 Evo moet ook op je wensenlijstje staan als je niet mag inleveren op je privacy en de beveiliging van (bedrijfs-)gegevens. Hiervoor werd de laptop uitgerust met Windows Hello via een IR-camera en de vingerafdrukscanner vlak onder het toetsenbord. Ook vind je aan de zijkant een schuif om je webcam uit te schakelen en daarmee je privacy te beschermen. Tobii Aware zorgt er ten slotte voor dat anderen niet ongezien kunnen meekijken op je scherm. Merkt de software dit op dan krijg je daar automatisch aanwijzingen voor op je scherm en kun je gevoelige gegevens direct wegklikken.

MSI Modern 14 (C13M)

 • Beeldformaat: 14-inch
 • Resolutie: Full HD (1.920 x 1.080)
 • Type beeldscherm: IPS
 • Grafische kaart: Intel Iris Xe Graphics
 • Geheugen: maximaal 16 GB DDR4-3200
 • Batterij: 39,3/53,8 Wh, 65 watt oplader

MSI’s Modern 14-reeks is de ideale laptop voor creatievelingen die niet meteen veel rekenkracht nodig hebben en vaak onderweg zijn. De Modern 14 weegt namelijk slechts 1,4kg, wat ontzettend licht is voor een 14-inch laptop. Niet zo’n fan van grijze kantoorlaptops? MSI biedt de Modern 14 ook aan in Beige Rose en Classic Black. Zo trek je ook nog eens stilistisch op reis.

Modern 14

Eenmaal op reis kun je gemakkelijk documenten met anderen delen door het scherm plat te leggen. Het scherm kan volgens MSI 180-graden worden gebogen, en ligt zo plat op tafel. Met MSI’s Flip-n-share knop kun je vervolgens het document 180 graden draaien zodat de ander gemakkelijk mee kan lezen. Voor een (korte) presentatie aan een teamlid heb je hiermee dus geen los scherm meer nodig.

Net als op de Prestige 16 Evo hoef je je bij de Modern geen zorgen te maken bij de poortselectie. Aan de zijkanten vind je een audio-aansluiting, drie USB-A-poorten, een fullsize HDMI-aansluiting, een USB-C-poort en tot slot een microSD-kaartlezer. Bij het opladen kun je gebruikmaken van de USB-C-aansluiting of DC-in-poort.

MSI Summit E16 Flip (A13V)

 • Beeldformaat: 16-inch
 • Resolutie: QHD+ (2.560 x 1.440)
 • Type beeldscherm: IPS, aanraakinvoer (touchscreen, 165 Hz
 • Grafische kaart: Nvidia Geforce RTX 4060 (8 GB)
 • Geheugen: maximaal 32 GB DDR5-4800
 • Batterij: 82 Wh, 150 watt oplader

MSI’s Summit E16 Flip bevindt zich op de ideale scheidingslijn tussen design en prestaties. MSI rustte dit specifieke model uit met een Nvidia Geforce RTX 4060 grafische kaart. Ideaal voor de nodige videobewerkingstaken. Zwaardere grafische taken laat je beter over aan de Creator-laptop en zijn krachtige 4070 gpu. Desalniettemin is de grafische kaart krachtig genoeg voor basistaken die je in een zakelijke omgeving tegenkomt. Het scherm op de Summit-laptop is ook perfect uitgerust voor die grafische rekenkracht: die biedt namelijk een beeldverversing van 165 Hz.

Summit E16 Flip

Qua prestaties zit het dus wel goed met de Summit E16 Flip. Dat geldt ook voor de beveiliging: daarin is voorzien met dezelfde Windows Hello-voorzieningen als op de Prestige 16 Evo (IR en vingerafdruk), een TPM 2.0-module om je gegevens op hardwareniveau te beschermen en een webcamswitch om gemakkelijk de webcam uit te schakelen en je privacy te beschermen. Als zakelijke gebruiker geniet je met deze laptop dus van de nodige technieken om (privacygevoelige) data te beschermen.

Zoals we van de Summit-serie gewoon zijn, kan ook dit model weer dubbel worden geklapt en bevat de laptop een aanraakgevoelig scherm. Handig is ook dat MSI zijn eigen Pen meelevert. Met die pen kun je gemakkelijk aantekeningen of zelfs (ontwerp-)schetsen maken. Door de 4096 drukpunten die het scherm ondersteunt, voelt het daarbij alsof je op papier aan het schetsen bent. Ideaal dus als je vaak creatieve werkzaamheden uitvoert. Dat is ook precies het soort taken waarbij deze laptop zich op zijn gemak voelt.


Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

 • Nee (70%, 138 Votes)
 • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business