Partnerinfo

Synology brengt AI naar beveiligingscamera’s met de BC500 en TC500

Synology BC500
© Synology
AI moet het bewaken van je huis een stuk efficiënter maken, stelt Synology. Zowel Synology's BC500 als de TC500 beschikken over AI om je beveiligingstaak te vergemakkelijken.

Wie zijn huis wil beveiligen met camera’s kan bij allerlei fabrikanten terecht. In veel gevallen moet je naast de aanschaf van je camera nog een abonnement nemen om de videobeelden terug te kijken – dat kan echter behoorlijk in de papieren lopen. Voor een Nest Aware-abonnement van Google mag je maandelijks bijvoorbeeld minimaal 5 euro aftikken. In de markt van meer professionele camera’s zonder abonnementen kom je al snel uit bij Foscam. Een merk met stevige camera’s, maar wie voor Foscam kiest kan zijn borst natmaken voor de relatief gecompliceerde configuratie. Synology lost dit op met de BC500 en TC500.

Beide camera’s werken namelijk met Synology’s NAS-ecosysteem en integreren zodoende naadloos in de softwarepakketten van DiskStation Manager (DSM), zoals Surveillance Station. Het opslaan en beheren van videobeelden van je Synology-camera’s is zodoende kinderspel. Bijkomend voordeel is dat de opslag ook kosteloos is: je slaat alle cameradata immers lokaal op, op je eigen hardware. Off-site back-ups zijn wel mogelijk.

AI geïntegreerd in je camera’s

Eenvoudige gegevensopslag is niet de enige reden om de BC500 of TC500 op je wensenlijst te willen zetten, licht Synology toe. AI speelt ook een steeds belangrijkere rol in het assortiment van Synology. Artificiële intelligentie (AI) wordt bijvoorbeeld ingezet om auto’s en personen te onderscheiden van andere bewegende objecten. De AI moet ook helpen om inbraken sneller te herkennen. Hiervoor is het camerasysteem uitgerust met de mogelijkheid om virtuele grenzen te trekken. Wanneer inbrekers zo’n grens voorbijgaan, kan het camerasysteem je hier automatisch van op de hoogte stellen.

© Synology

Werd er ingebroken terwijl je van huis was of terwijl je sliep? Dan helpt AI je om de activiteiten van de dieven op te sporen. Ditzelfde systeem kan je tegelijk helpen om bijvoorbeeld pakjesdieven op te sporen. Instant Search, zoals de functie heet, helpt “gebruikers binnen een bepaald gebied zoeken naar relevante activiteiten”, klinkt het.

Integratie in Surveillance Station

Zoals je mag verwachten van Synology-camera’s werken ze ook samen met de Surveillance Station-software op NAS- en NVR-systemen van datzelfde merk. Met die software kan je camera’s zoals de BC500 beheren; de software helpt zelfs bij de installatie en configuratie van de camera’s. Nadien is de software sowieso vereist voor firmware-updates. Ook geeft de software in een oogopslag zicht op al je Synology-camerafeeds (en camera’s van andere merken, mits ze via ONVIF werken).

Normaliter krijg je slechts twee (NAS) of vier (NVR) apparaatlicenties gratis en moet je nadien voor elke extra camera betalen. Dat geldt niet voor de BC500 en TC500: die kan je gratis aansluiten, nog losstaand van het aantal. Hoeveel camera’s je per NAS zou willen aansluiten, is een ander verhaal. Uiteraard moet er per camera voldoende opslagruimte beschikbaar zijn. Een camerasysteem voor een groot kantoor zouden we niet zo snel aansluiten op een NAS met twee bays. Omgekeerd kan een camerasysteem met één of enkele camera’s prima werken op zo’n instap-NAS.

Eerder schreven we al een uitgebreide review over Surveillance Station. Wil je meer weten over het softwarepakket, dan kunnen we je dat stuk van harte aanbevelen.

TC500 – © Synology

Bediening vanaf je smartphone

Surveillance Station is meer bedoeld voor thuisgebruik. Eens je onderweg bent kan je terecht in de DS Cam-app voor Android en iOS. Via DS Cam krijg je meldingen van gebeurtenissen, kan je de live-feed van de camera(‘s) bekijken en stel je detectiezones in. Die zones moeten er weer voor zorgen dat je niet van elke beweging een melding krijgt.

Stevige cameraspecificaties

AI en geïntegreerde NAS-software moeten het gebruik van de camera’s vergemakkelijken. Tegelijk speelt de kwaliteit van de camera’s uiteraard ook een rol. Overdag helpt HDR om de videobeelden van de BC500 en TC500 op te schroeven, terwijl vier IR-leds er ‘s nachts voor zorgen dat je duidelijk beeld opneemt. Synology claimt dat de leds een nachtzicht tot 30 meter mogelijk maken.

Beide camera’s zijn geschikt voor montage in de buitenlucht, met een waterbestendigheid van IP67. Is vandalismebestendigheid een vereiste, dan kom je uit bij de IK10-geclassificeerde BC500. Alle kernspecificaties van de BC500 en TC500 vind je in de tabel hieronder.

 BC500TC500
Type cameraBulletTurret
Beeldresolutie2880 x 1620 @ 30 FPS2880 x 1620 @ 30 FPS
Gezichtsveld110° H, 56° V, 132° D (LDC ON)110° H, 56° V, 132° D (LDC ON)
Nachtzicht (IR)Ja, tot 30 meterJa, tot 30 meter
MicrofoonJaJa
VerbindingRJ45 10M/100M-ethernetpoortRJ45 10M/100M-ethernetpoort
StroomtoevoerIEEE 802.3af Type 1 Class 3 of 12V DCIEEE 802.3af Type 1 Class 3 of 12V DC
Stof- en waterbestendigJa, IP67Ja, IP67
VandalismebestendigJa, IK10Nee
Interne opslagZelf toe te voegen, microSDZelf toe te voegen, microSD

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de Synology BC500 als de TC500 hebben een adviesprijs van 264,99 euro en zijn reeds te koop in België en Nederland. Inbegrepen bij aanschaf van de camera’s is langdurige softwareondersteuning en onbeperkt toegang tot de Surveillance Station-software.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business