Reviews

Tien geweldige fotoapps

De miljoenen gebruikers van Instagram krijgen binnenkort een traktatie: reclame! We geven je tien tips voor een alternatief, of gewoon een andere leuke fotoapp.

Hoor je bij de 150 miljoen gebruikers van Instagram, dan krijg je binnenkort een verrassende traktatie: reclame! Hoog tijd om op zoek te gaan naar een andere én betere fotoapp.

1. Snapseed

Een foto goed bewerken op je smartphone kan langer duren dan een gruwelijke nul-nulmatch. Zeker als je moet switchen tussen apps. Gelukkig is er Snapseed van Google, eigenlijk de enige fotoapp die je echt nodig hebt. Want alles zit erin, het oogt mooi en de bediening is makkelijk.
Android / iOS (gratis)

[related_article id=”161563″]

2. XnRetro

Als je vooral de retro-effecten van Instagram leuk vindt, maar minder blij bent met diens brutale praktijken, kun je terecht bij Hipstamatic of XnRetro. De laatste heeft zich toegelegd op enkele specifieke vintage fotofilters, en dit tot kunst verheven. Ook als je onervaren bent, heb je snel coole resultaten.
Android / iOS (gratis)

 

3. Pixplit

De leukste creatieve en écht sociale fotoapp in tijden. Samen met vrienden of volslagen onbekenden maak je in een handomdraai mooie en grappige fotocollages. Denk aan creaties van kinderen, waarbij de een het bovenlijf en de ander de benen tekent.
iOS/Android (gratis)

 

4. Vaulty

Scarlett Johansson weet dat je Vaulty moet installeren. Hiermee kan je de gevoeligste foto’s die in je mediagalerij staan verstoppen achter een wachtwoord of pincode. Vroeg of laat leen je de telefoon uit namelijk. Zelfs de kleine voorbeelden verdwijnen uit het zicht. Zodra je de app Vaulty verlaat, zijn je beeldgeheimen veilig.
Android (gratis)

 

5. Bpost Mobile Postcard

Zeer belangrijk om nu al over na te denken zijn de ansichtkaarten die je gaat sturen vanaf je winterzonbestemming. Met deze app bezorg je echt heel simpel en op tijd een sneeuwlandschap bij je thuisblijver. Met postzegel! Plus, als je pech hebt, inktsporen van de poststempels op andere kaarten.
?Android / iOS / Windows Phone (gratis, kaart 2,30 euro)

6. Photosynth

Schiet op alles om je heen en Microsofts Photosynth begint automatisch met het aaneenrijgen van de opnamen tot een 360°-panorama met wow-effect. Zeer leuk voor bij een concert in een vol stadion, of een voetbalwedstrijd waarbij je mag aftrappen. Deel je collage op Facebook of Twitter.
iOS/Windows Phone (gratis)

 

7. VSCO Cam

Reken je jezelf bij de serieuzere fotografen, dan mag je deze populaire app niet meer negeren. De meeste professionele foto’s op Instagram worden gemaakt met VSCO Cam. De filters en effecten zijn wellicht de beste die er op een smartphone te vinden zijn. Komt er ook aan voor Android!
iOS / Android bèta (gratis)

 

8. Camera Noir

Als beeldartiest die zijn neus ophaalt voor fullcolourplaatjes heb je niets aan een filtertje dat de kleur weghaalt. Een zwart-witfoto heeft veel zwaarder contrast nodig, voor een krachtig resultaat. Deze app regelt dat, en doet dat het best wanneer je een nieuw werk schiet voor je volgende salontentoonstelling.
iOS (1,79 euro)

 

9. Pris

Een van de betere kandidaten om de standaard camera-app van Apple te vervangen. Je zicht wordt niet belemmerd door knoppen, het is swipen geblazen. In portretstand krijg je een vierkant beeld, voor Instagram. Als je de iPhone kantelt, schakel je over op cinemabreedbeeld à la Star Wars (2.35:1). Ook handig voor het maken van een cover- of profielfoto op Facebook.
iOS (3,99 dollar)

 

10. Photoshop Touch

De allerbekendste fotosoftware heeft ook een minder bekende vingerversie. Je beschikt over de belangrijkste Photoshop-functies en kunt dus lagen aanbrengen, kleuren aanpassen, penselen gebruiken enzovoort. De app kan grote beelden tot 12 megapixel aan en synchroniseert je smartphone met de onlinedienst Creative Cloud van Adobe om bewerkingen op te slaan.
Android / iOS (4,49 euro)

Androidfotofotoappsfotografieinstagramiosmobielreviewssnapseed

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals