Reviews

Review: Netatmo Urban Weather Station

Voordelen
Fraai design
Binnen- en buitensensor
Mooie, gebruiksvriendelijke app
Push-notificaties
Nadelen
Duur
Opletten waar je de buitensensor plaatst
Aanbevolen prijs: €169
Waar te koop?
Totaalscore 8
Netatmo brengt met het Urban Weather Station een allround weerstation voor smartphones. Nadat je de twee sensoren met je iOS- of Android-apparaat gekoppeld hebt, kun je gegevens over het weer en de luchtkwaliteit in huis op je telefoon aflezen.

Netatmo Urban Weather Station bestaat uit twee fraaie sensoren en een bijhorende app voor iOS of Android. Nadat je de app geïnstalleerd hebt, plaats je één sensor binnen en ééntje buiten. Vervolgens kun je heel wat parameters aflezen: de buitentemperatuur, de luchtvochtigheid, de gevoelstemperatuur, de luchtkwaliteit, de binnentemperatuur, het CO2-niveau en de luchtdruk.

De installatie verloopt erg eenvoudig via een gebruiksvriendelijke wizard. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je een tool op je pc installeren waarmee je het wifi-netwerk van de sensoren kunt instellen.

Aan de slag

De grootste cilindervormige sensor van de twee heeft een USB-aansluiting zodat je hem aan je computer kunt koppelen. Vervolgens connecteert hij – binnen een straal van 100 meter – draadloos met de kleine cilindervormige sensor.

Deze laatste sensor werkt op twee (meegeleverde) AAA-batterijtjes en dient voor buiten. Je kunt deze outdoorsensor gewoon ergens neerzetten, vastschroeven of vasthechten met een meegeleverde klittenband. Let wel, de makers geven in hun handleiding duidelijk aan dat de sensor beschut geplaatst moet worden. Onder een carport of afdak bijvoorbeeld, zodat hij beschermd is tegen neerslag en direct zonlicht.

Netatmo App

Zodra je de twee sensoren geplaatst hebt, kun je alle parameters aflezen via de tool op je pc. Handiger is de mobiele app. Die kun je gratis downloaden in de App Store of Google Play. Ook hier kun je alle resultaten netjes raadplegen. Zelfs weersvoorspellingen voor de komende acht dagen zitten in de app verwerkt. De interface oogt mooi en de app zit erg gebruiksvriendelijk in elkaar.

Metingen

De sensoren werken op de achtergrond. Ze registreren om de vijf minuten de temperatuur en andere waarden. Je kunt echter ook handmatig een meting starten door op de knop bovenaan op de indoorsensor te drukken. De CO2-waarde kun je via een gekleurd led-lampje op de unit zelf aflezen aan de hand van een kleurencode (groen, geel, oranje of rood).

In onderstaand filmpje krijg je een mooi overzicht van alle functionaliteiten.

Meldingen

De app houdt je via push-notificaties op de hoogte van te hoge CO2-waarde in huis (bijvoorbeeld meer dan 1000 ppm of meer dan 2000 ppm). Daarnaast krijg je meldingen bij gevaarlijk weer zoals winterse neerslag of storm.

Zelfs wanneer je verwarming het laat afweten en de binnentemperatuur onder de 10°C zakt, krijg je een berichtje. Deze waarden kun je helaas niet wijzigen. Maar gelukkig kun je via de Instellingen wel zelf extra meldingen aanmaken. Als de temperatuur binnen onder de 15°C zakt, is het namelijk al hoog tijd om een specialist in huis te halen.

Conclusie

Het Urban Weather Station van Netatmo is leuk speelgoed. Het doet wat het moet doen. In stijl zelfs. Zodra je een melding krijgt dat de CO2-waarde in je huis meer dan 1000 bedraagt, ga je spontaan een venster openen om even te verluchten en dat komt je gezondheid alleen maar ten goede. De vraag is alleen wie er 169 euro voor over heeft. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business