Reviews

Foto’s bewerken met Afterlight voor iOS

Afterlight is een mooie app om foto's te overgieten met een vintage effect. De mogelijkheden gaan zelfs een stuk verder dan het populaire Instagram.

Met Afterlight voor iPhone en iPad kun je je foto’s bewerken en voorzien van enkele speciale effecten. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid.

Nadat je een foto gemaakt of geladen hebt, kun je onder andere de belichting, de helderheid, het contrast, de verzadiging, kleurtemperatuur, schaduwen, hooglichten en middentonen aanpassen aan de hand van gebruiksvriendelijk schuifbalkjes. Een vignet en ietwat korrel toevoegen kan eveneens. Net zoals verscherpen. Ook dat zit in de basisfuncties van Afterlight verwerkt.

[related_article id=”160734″]

Nadat je je plaat bewerkt hebt, kun je de foto overgieten met een filter. Afterlight biedt standaard veertig filters aan. Via in-app-aankopen kun je er eventueel nog extra aanschaffen. Een groot voordeel is dat je de sterkte van de filter met behulp van een schuifregelaar kunt instellen.

Naast filters bevat Afterlight een rits texturen in de vorm van fotopapier en 35 mm camera-effecten. Tot slot kun je je foto nog opsmukken met één van de 75 beschikbare kaders.

Zodra je klaar bent kun je het bestand opslaan in drie mogelijke resoluties: Small (800 pixels op de langste zijde), Medium (1600 pixels op de langste zijde) of Max (originele bestandsgrootte). Afterlight slaat je bewerkte beelden standaard niet op in de filmrol, maar dat is eenvoudig in te stellen via Settings.

Je bestanden delen via sociale netwerken kan uiteraard ook. Afterlight werkt samen met onder andere Instagram, Flickr, Facebook en Twitter. Een bewerkte afbeelding per e-mail versturen is ook nog een optie.

Wij zijn erg enthousiast over de app. De opties om foto’s te bewerken zijn een stuk uitgebreider dan die van Instagram en de filters leveren mooie resultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business