Reviews

Amazon Kindle

Ondanks Apples pogingen om zo veel mogelijk content onder zijn controle te brengen, blijft de Kindle App een noodzakelijke aanwezigheid op de iPad.

De Kindle-app voor de iPad is een beetje een buitenbeentje. Ondanks Apples pogingen om zo veel mogelijk content onder zijn controle te brengen, blijft de Kindle App een noodzakelijke aanwezigheid op iOS en de iPad. Amazon heeft eenvoudigweg het grootste bestaande aanbod van betaalde e-books, met meer dan een miljoen titels in zijn catalogus.

Als je de features van de app zelf bekijkt, scoort de Kindle-software lang niet zo sterk als zijn hardware-broer. Je kan geen andere bestandsformaten importeren in de app (zoals pdf"s of .mobi-bestanden) en hij werkt alleen met apps die je al kocht in de Kindle store. 

Dit is naturlijk een groot pluspunt als je in het verleden al geïnvesteerd hebt in Kindle-content, want dan geeft deze app je meteen toegang tot je volledige Kindle-bibliotheek. Door de jaren heen heb ik al verschillende Kindles besproken en er dus ook content voor aangekocht, en al mijn boeken verschenen meteen in de app. Het feit dat ik momenteel geen Kindle bezit maakt geen verschil.

X-Ray
Kindle heeft een interessant feature, X-Ray, waarmee je meer kan leren over het boek dat je aan het lezen bent, de tekst kan vertalen, inzoomen op afbeeldingen, en aanbevelingen kan bekijken. Tenminste, als de uitgever deze functionaliteit ondersteunt.

Ook de functie Book Extras, die gebruikmaakt van Amazons sociaal netwerk Shelfari, is de moeite waard. Dit werkt echter enkel als er een actief Shelfari-artikel bestaat over het boek dat je aan het lezen bent.

Kindle maakt ook beter gebruik van het volledige scherm dan iBooks. De app biedt je drie instellingen voor de marges en drie voor de spatiëring, in combinatie met twee types paginaopbouw, met of zonder kolommen. Net als bij iBooks krijg je drie kleurenschema’s, wit, zwart en sepia, en zeven lettertypes, waaronder hetgene dat de uitgever gekozen heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business