Reviews

Kobo Reader

De Kobo Reader voor iPad is een nobele onbekende, maar de app is geweldig afgewerkt en erg goed gemaakt.

De Kobo Reader voor iPad is een nobele onbekende als je hem naast de drie grote aanbieders zet, maar de app is geweldig afgewerkt en erg goed gemaakt.

Het grote voordeel van Kobo is dat de app veel verschillende platformen ondersteunt, waardoor je al je boeken kan meenemen in één app.

Net zoals bij Amazon Kindle en Barnes & Noble Nook wordt je content opgeslagen in de cloud. In dit geval die van Kobobooks.com, zodat het niet uitmaakt of je dat boek wil lezen in de Kobo-software voor iPad, iPhone, Android, Windows of Mac.

Kobo produceert overigens een eigen merk e-inkreader, die je op hun website kan aanschaffen. Dat toestelletje heeft een aantal sterke features, zoals de mogelijkheid om boeken met bluetooth over te zetten van je smartphone of tablet.

Eigenaars van de Sony e-reader en van boeken uit de bijhorende store – toestel en winkel werden een tijdje geleden stopgezet – kunnen zich troosten met Kobo, want hun aankopen en collecties worden hier overgeheveld. Waardoor je ze nu ook op je iPad kan lezen.

De reader-applicatie van Kobo is een van de mooiste voor de iPad. Je kan kiezen uit negen schaalbare lettertypes en er is een Night Reading-modus (wit op zwart) en een sepia kleurenschema.

Jammer genoeg kan je de marges niet zelf aanpassen, maar afgezien daarvan is dit een zeer goede app.

Extra eigenschappen
De laatste versie van Kobo heeft ook sociale integratie, waarmee je je leeslijst kan delen met je Facebookvrienden. Andere features zijn bijvoorbeeld een Stats-omgeving, waar je je vooruitgang in verschillende boeken kan bekijken, en een awardsfunctie die je kan vergelijken met de badges die je kan verdienen met Foursquare. Beyond the book is dan weer vergelijkbaar met Amazons X-Ray en Extras.

Voor zover wij op dit moment kunnen zien, zijn de prijzen van grote bestsellers op Kobobooks.com vergelijkbaar met de drie andere belangrijke verkopers. Dus als je content wil aankopen om te lezen op verschillende toestellen, zit je goed bij Kobo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business