Reviews

Bluefire Reader

Bluefire is voorlopig de enige applicatie op de iPad voor e-books die beveiligd zijn met Adobes Digital Editions DRM.

Bluefire vult een erg belangrijke niche. Het is voorlopig de enige applicatie op de iPad die je e-books laat lezen van je openbare bibliotheek die beveiligd zijn met Adobes Digital Editions DRM.

In de VS is dit systeem al veel verder uitgebouwd dan in Nederland en België, maar ook hier begint het lenen van e-books stilaan populairder te worden. Verder kan je met Bluefire ook je aangekochte werken van Sony Reader, Barnes & Noble en de Google Play-store lezen. Die overigens datzelfde DRM-formaat gebruiken.

Samen met Kobo maakt dat deze app een belangrijke aanwinst voor eigenaars van een Sony eReader. Nu Sony zijn onlinewinkel sluit, is Bluefire een van je beste opties om je betaalde content op een iPad te krijgen.

Naast Adobe DRM-boeken ondersteunt de app standaard epub-bestanden.

Het heeft verder ook nog een aantal aantrekkelijke features, waaronder aanpasbare tekstgrootte én marges, de keuze om tekst al dan niet uit te vullen, de mogelijkheid om de kleur van tekst en achtergrond naar keuze aan te passen en elf ingebouwde thema’s, vier manieren om te bladeren en een nachtmodus.

Je kan je eigen collectie importeren in Bluefire, maar je hebt ook toegang tot de gratis bibliotheek van Feedbooks via de app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business