Reviews

Samsung Galaxy S3

Voordelen
Scherm
MicroSD
Nadelen
Materiaal
Uiterlijk
Aanbevolen prijs: €250
Waar te koop?
Totaalscore 7
Samsung beschouwt de Galaxy S3 tegenwoordig als een budgetmodel. Kan het vlaggenschip van weleer vandaag zijn mannetje nog staan?

Samsung ziet de Galaxy S3 als een budgetmodel. Dezer dagen gaat het voormalige vlaggenschip voor 250 euro over de toonbank wat het toestel inderdaad een mooie prijs-kwaliteitsverhouding geeft. Het 4,8 inchscherm heeft een HD-resolutie en ziet er nog steeds voortreffelijk uit.

Je krijgt 16 GB aan opslagcapaciteit met de S3, maar dat kan je met een microSD-kaartje uitbreiden. De hoofdcamera van de Galaxy S3 telt 8 MP, de selfiecamera amper 2. De camera is in orde maar er bestaan vandaag betere alternatieven. Het toestel zelf is gemaakt van plastiek wat destijds vrij goedkoop aanvoelde en dat is vandaag nog niet veranderd. Zelfs in deze prijsklasse zijn er toestellen die een meer premium feel hebben.

Toen de Galaxy S3 lanceerde draaide die Android 4.0. Intussen is dat versie 4.3 Jelly Bean. Een update naar 4.4 KitKat is echter uitgesloten, tenzij je in het officieuze circuit gaat kijken. Ook qua hardware laat de S3 geen oogverblindende resultaten zien. Het toestel is nog steeds competitief met gelijkaardig geprijsde exemplaren maar steekt er niet bovenuit.

De S3 is na twee jaar nog steeds een erg degelijk toestel, maar het ziet er een beetje verouderd uit. Daar staat tegenover dat het toestel zich intussen reeds bewezen heeft. Toch bestaan er, in deze prijsklasse, nieuwere en spannendere smartphones.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Meer weten over de Samsung Galaxy S3? Onze volledige review van deze smartphone lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business