Reviews

Zeven smartphones uit het middensegment getest

De juiste smartphone kiezen is niet gemakkelijk. Ook in de prijsklasse tussen 200 en 350 euro proberen heel wat interessante exemplaren de show te stelen.

In de categorie van de middenklassers ligt het veld behoorlijk dicht bij elkaar. Helaas valt er ook geen enkel toestel echt hard op in de massa.

Wanneer we alle toestellen naast elkaar legden, viel de Acer Liquid Jade snel op door zijn dun profiel en prima prijskaartje. Helaas valt hij op vlak van prestaties door de mand, waardoor de Xperia T3 als uiteindelijke winnaar de titel "Keuze van de Redactie" mag dragen. Het toestel ziet er degelijk uit, het scherm is bijzonder goed en de camera is de beste in deze categorie. Hij is niet waterdicht zoals zijn grote broer en de schermranden zijn nog steeds veel te dik vergeleken met de concurrentie, maar het totaalpakket is het beste in deze prijsklasse.

[related_article id=”161563″]

Wat ons wel sterk opvalt in deze prijscategorie, is dat de benchmarkresultaten heel sterk bij elkaar liggen. Met uitzondering van de Liquid Jade is er geen enkel toestel dat er bovenuit steekt. Enkel op vlak van autonomie zien we dat er een verschil zit tussen de verschillende toestellen.

De Nokia Lumia 735 hebben we even overwogen om bij het lijstje van "Keuze van de Redactie" te plaatsen, maar helaas gooit het gebrek aan goede apps roet in het eten. Windows Phone 8.1 is een uitstekend besturingssysteem, maar het aantal relevante apps blijft schrijnend.

Hoe we testen

Elke smartphone in deze test hebben we zelf gedurende drie tot vijf volledige dagen uitgeprobeerd. Hiermee kunnen we goed aanvoelen hoe een toestel presteert in dagelijks gebruik, zonder dat je puur op benchmarkresulaten een conclusie staaft. Die benchmarks helpen wel om de cpu en gpu op een gestandaardiseerde manier te quoteren.

Op vlak van autonomie maken we gebruik van Antutu Tester, een testprogramma dat een intensieve workload simuleert, en een videobestand dat continu in loop wordt afgespeeld terwijl de helderheid gemiddeld staat ingesteld, met wifi en bluetooth actief. Soms verschilt het eigenlijke gebruik toch nog van de resultaten, maar de resultaten geven wel een goede indicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business