Reviews

Samsung Galaxy Ace 4

Voordelen
Snel
Compact formaat
Autonomie
Nadelen
Camerakwaliteit
Wisselvallige prestaties
Prijs
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 5
Met zijn kleine formaat is de Samsung Galaxy Ace 4 niet echt meer van deze tijd, maar wie een kleine smartphone zoekt die niet al te slecht is, zit hiermee goed.

De Galaxy Ace 4 is zowat de moeilijkste budget smartphone in deze test om te evalueren. Zijn kleine 4 inch schermformaat is niet meer van deze tijd, net als de 800 x 480 pixelresolutie, maar toch is de schermkwaliteit degelijk genoeg voor een aangename ervaring.

De 5 megapixelcamera is waardeloos, net als de VGA camera vooraan, maar de vloeiendheid waarmee je doorheen menu’s bladert, is verbazingwekkend snel. De benchmarks tonen degelijk cijfers, en toch kan het toestel geen HD-filmpje verteren (vandaar de slechte video-autonomie).

Multitasken is geen enkel probleem, maar er zit geen lichtsensor in om je schermhelderheid automatisch aan te passen.

Het is een rollercoasterrit waar je op het einde niet goed weet wat je ervan moet denken. Dit toestel is voor een heel select publiek dat van kleine schermpjes houdt een toptoestel, maar dat is tegenwoordig maar een heel kleine niche.

Dankzij de light-versie van TouchWiz heb je toch nog 2,6 GB vrij van de initiële 4 GB opslag, iets waar andere fabrikanten nog wat van kunnen leren. Maar in zijn totaliteit scoort de Galaxy Ace 4 ondermaats gezien zijn prijskaartje. Op vlak van autonomie scoort hij bijna net zo goed als de Acer Liquid E700, uitstekende resultaten.

In een markt waar goedkope Android smartphones steeds meer volwassen worden, merk je dat Samsung nog steeds niet de essentie snapt. Je kan niet enkel op de naam Galaxy blijven teren. Voor 199 euro zijn er veel meer interessante alternatieven beschikbaar, tenzij je op zoek bent naar een compacte, kleine, goedkope smartphone. Samsung: doe er 50 euro af en we zullen opnieuw praten…

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business