Reviews

Review Fritz!WLAN Repeater 1750E: overal wifi in huis

Voordelen
Snel
Groot bereik
Nadelen
Formaat
Aanbevolen prijs: €89.95
Waar te koop?
Totaalscore 9
Wifi is tegenwoordig onmisbaar in de meeste huishoudens, maar de grootste ellende komt pas wanneer net dat éne kamertje geen bereik heeft.

Wifi is tegenwoordig al bijna net zo onmisbaar in je woning als warm water en elektriciteit. Een stabiel wifinetwerk begint met een goed geplaatste router, maar zelfs dan is het niet altijd evident om overal in huis een goede draadloze verbinding te verwezenlijken. Een wifi-repeater kan in dat geval een oplossing zijn. Wij probeerden de Fritz! WLAN Repeater 1750E van AVM, een Rolls Royce onder de wifi-repeaters.

Twee banden

De 1750E biedt ondersteuning voor 802.11 ac-wifi op de 5 GHz-band, met snelheden tot 1.300 Mbps. Op de 2,4 GHz-band ondersteunt hij de oudere 802.11 n-standaard, met snelheden tot 450 Mbps. Onderaan het toestel zit een gigabitaansluiting, die je eventueel voor een netwerkbrug kan gebruiken. Vooraan op het toestel geven vijf ledlichtjes aan hoe goed het wifibereik is op de plaats waar je de repeater in het stopcontact hebt gestoken.

Het instellen van de 1750E kan op drie verschillende manieren. De makkelijkste methode is via WPS, op voorwaarde dat je router het ondersteunt. Is dat niet het geval, dan kan je gebruik maken van een online assistent, of de repeater via de gigabitaansluiting met je laptop verbinden en de installatie manueel uitvoeren. Standaard neemt de repeater de netwerknaam en het wachtwoord van je bestaande netwerk over, maar je kan er ook voor kiezen om een andere naam en wachtwoord te kiezen. Dankzij de gigabitaansluiting onderaan de repeater, kan je ook nog een apparaat via een netwerkkabel aansluiten. Heb je graag meerdere aansluitingen? Dan zal je een switch moeten kopen om van één aansluiting vier of acht exemplaren te maken.

Flinke jongen

Houd er rekening mee dat het formaat van de repeater nogal groot uitvalt, ongeveer 12 bij 7,5 centimeter. Je zal dus een vrij stopcontact moeten zoeken met voldoende plaats rondom. Het vinden van een geschikt stopcontact voor een repeater is altijd een kwestie van proberen. Idealiter zoek je een plaats waar je toch nog minstens drie streepjes bereik hebt. Bovendien bestaat de kans dat, dankzij het formaat, de repeater een extra stopcontact belemmert. Wees dus bereid om in het slechtste geval een stopcontact extra op te offeren.

We probeerden de 1750E op verschillende afstanden ten opzichte van een 1750ac-router. De maximale afstand voor een voldoende goed signaal was ongeveer 20 meter in een rechte lijn, wat interessant is wanneer je het wifi-netwerk bijvoorbeeld naar je tuin wilt uitbreiden. Zitten er veel muren of andere hindernissen tussen de router en de repeater, dan wordt die afstand kleiner. De repeater versterkt het signaal en breidt het bereik uit, zodat je ook in de tuin of kamers waar voorheen geen bereik was, comfortabel kan surfen.

De Fritz! WLAN Repeater 1750E is niet de goedkoopste wifi-repeater op de markt, maar wel één van de krachtigste. Plaats hem strategisch en je hebt waarschijnlijk aan één exemplaar voldoende om het hele huis van wifi te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business