Reviews

Review Sony Xperia E4

Voordelen
Groot
Mooi scherm
Dunne schermranden
Nadelen
Slechte bouwkwaliteit
Camera stelt teleur
Aanbevolen prijs: €119 (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 5
De Xperia E4 pakt uit met een 5 inchscherm terwijl hij toch zijn compact formaat bewaart. Kan hij ook daarnaast bekoren?

Sony’s smartphones weten me meestal te bekoren, maar in deze budgetcategorie levert de Xperia-lijn geen kwaliteit af. De telefoon is, toegegeven, goedkoop, maar het lijkt alsof Sony zelfs op de kwaliteit van het plastic heeft bespaard. De bouwkwaliteit is dan weer historisch slecht.

Het scherm heeft met 540 x 960 pixels een aanvaardbare resolutie, en de kijkhoek is zeer goed. Op het vlak van prestaties is de E4 niet dramatisch, maar het toestel bengelt desalniettemin onderaan. De 5 MP-camera is niet dramatisch maar Sony-onwaardig. Mooie foto’s ga je met dit toestel niet trekken.

De Sony-schil bovenop Android 4.4.4 draait vlot en de meeste doordeweekse apps zullen evenmin klagen. De enige echte troef van de E4 is het schermformaat. In deze prijsklasse zijn er slechts weinig 5 inchschermen van degelijke kwaliteit, en Sony slaagt er in het grote scherm in een relatief klein toestel te verpakken. De beperkte resolutie wordt natuurlijk uitvergroot, maar de kijkhoek is uitstekend en ook over de kleurweergave kunnen we niet klagen.

Wil je echt een groot scherm, moet het toestel toch compact blijven en is al de rest ondergeschikt, dan is de Xperia E4 het toestel voor jou. Mag het allemaal wat kleiner zijn, wil je een hogere resolutie, of kijk je uit naar een toestel dat niet luidop goedkoop schreeuwt, dan zoek je toch best even verder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business