Reviews

Review Philips DVT6000: een premium dictafoon

Voordelen
geluidskwaliteit
afwerking
herlaadbare batterij
automatische afstandsmeting
Nadelen
bediening is soms wat onhandig
Aanbevolen prijs: €139
Waar te koop?
Totaalscore 10
Je hebt een mooie smartphone op zak en die doet soms ook dienst als dictafoon? Handig, maar wie regelmatig iets opneemt heeft er alle baat bij om toch een echte dictafoon in huis te halen. Het verschil is opmerkelijk.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot een paar maanden geleden ook elk gesprek of interview gewoon met mijn smartphone deed. Het werkte goed, waarom daar iets aan veranderen. Tot Philips voorstelde om een van hun dictafoons te testen. Sinds toen heb ik nooit meer mijn smartphone gebruikt voor geluidsopnames. Het verschil in helderheid en geluidssterkte is bijzonder groot. De DVT6000 analyseert bij elke opname de afstand tussen het geluid en de dictafoon. Op deze manier kan het stemgeluid ‘zoomen’, voor een kraakhelder resultaat. Zelfs wanneer er rondom je wat geroezemoes is.

De bediening is eenvoudig, althans om simpelweg op te nemen. Een opname herbeluisteren kan via de dictafoon, maar snel voor- of achteruit spoelen is te onhandig. Dan kan je het bestand beter naar je computer kopiëren. De DVT6000 is voorzien van een herlaadbare batterij waar je gemakkelijk vijftien tot twintig uur geluid mee kan opnemen. Opladen gebeurt via een microUSB-aansluiting.

Intern heeft de DVT6000 4 GB opslag aan boord, genoeg voor tientallen uren aan hoge kwaliteitsopnames. Wie nog meer wil, kan er een microSD-kaartje in steken voor maximaal 32 GB extra opslag. De sobere metalen voor duurzaamheid en premium afwerking maakt het hele pakket af. Ik kan begrijpen dat 139 euro veel is voor geluidsopnames, maar wie regelmatig interviews moet doen of andere stemopnames, moet deze dictafoon in huis halen. Het verschil met je eigen smartphone is bijzonder groot.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business