Reviews

Review iHealth Core Body Analysis Scale: Confronterend

Voordelen
interessante prijs
uitzicht
warm aan de voeten
Nadelen
slechte app
afwerking
lastige koppeling
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?
Totaalscore 5
Tegenwoordig krijgt alles een app, dus waarom ook niet een weegschaal? iHealth ging de uitdaging aan en introduceert de Core Body Analysis Scale.

Op het eerste gezicht ziet de Core Body Analysis Scale eruit zoals alle andere exemplaren. Bovenaan heb je een display dat je gewicht toont, net zoals elk ander model. De iHealth Core is wel mooi afgewerkt. Je ziet de cijfers pas door het melkglas wanneer je erop gaat staan. Opvallend: het ziet eruit als melkglas, maar in feite gaat het om plastic. Minder leuk qua afwerking, maar wel veel warmer aan de blote voeten.

De koppeling met de smartphone via een specifieke app gaat nogal stroef. We moesten meermaals proberen door de knop opnieuw in te drukken, voordat het werkte. Eenmaal het in orde was, hield de koppeling ook stand. Spijtig dat dit niet van de eerste keer lukt, want minder technische gebruikers haken hier ongetwijfeld al af.

Wij hebben de Android app getest, en die is op zijn zachtst gezegd slecht. Het lijkt alsof de app vier jaar geleden is gebouwd, en in tussentijd geen enkele visuele update heeft meegekregen. Net het belangrijkste van de weegschaal laat ons eigenlijk in de steek, want het is ten slotte de app die je alle gegevens over de meting bezorgt. De weegschaal doet dat maar beperkt. Koppel de weegschaal via wifi met je thuisnetwerk, en je kan van start gaan.

De iHealth Core meet vetpercentage, vochtgehalte, vetvrije massa, botmassa en spiermassa. Je krijgt informatie over je BMI-gehalte, maar de app stelt teleur op vlak van motivatie en hulp. Je krijgt een heleboel data, maar je krijgt geen informatie wat je eraan kan doen. Je moet al zelf opzoeken op het internet om de gegevens meer waarde te geven. Grafieken tonen de evolutie, wat wel motiverend werkt. Leuke extra: het meet ook de luchtvochtigheid en temperatuur thuis, zelfs als de weegschaal niet is ingeschakeld. Een slimme weegschaal staat of valt bij een goede app, en dat heeft de iHealth Core niet. Dan kan je beter de (duurdere) weegschaal van Withings of Fitbit in huis halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business