Reviews

Review Linksys EA2750

Voordelen
Heel makkelijk te installeren
Nadelen
Erbarmelijk bereik
Prijs
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Totaalscore 6
De EA2750 is heel makkelijk te installeren, maar zijn prijskaartje verbaast ons. Voor dat geld had Linksys een betere router op de markt kunnen zetten.

We zijn een beetje verbaasd bij deze router hoeveel hij kost. Voor dit prijskaartje hadden we een ac-router verwacht, of een flink opgepompte n-router met alle strafste functies. Linksys vindt een 600n-router voor dit prijskaartje wel kunnen, wij zijn niet helemaal akkoord. Vooral om de resultaten behoorlijk tegenvallen.

Dichtbij halen we mooie cijfers van 39 Mbps (2,4 GHz) en 78 Mbps (5 GHz), maar van zodra we iets verder van de router meten, duikt de snelheid ineen. Op de gemiddelde afstand meten we maar 17 Mbps op beide frequenties, en een stap verder valt de verbinding zelfs helemaal weg. We hebben de antennes in verschillende richtingen gezet, maar geen resultaat. Teleurstellend, zeker gezien zijn prijskaartje. Zijn verbruik van 6,4 watt is gemiddeld in deze test.

Qua gebruiksvriendelijkheid staat Linksys wel ver voor op de rest. De installatie van de router is een fluitje van een cent en de webinterface is heel overzichtelijk. Soms hadden we graag hier en daar nog een extra woordje uitleg, maar de meeste functies zijn duidelijk genoeg visueel weergegeven.

Vooral de functie ‘Problemen oplossen’ kan voor velen een uitstekende optie zijn. Wijzelf hadden eerst ook een probleem met de internetconnectie, maar dankzij die knop was alles daarna in orde. Zonde dat Linksys deze router zo duur prijst. Doe er 20 tot 30 euro af, en je hebt een toptoestel in zijn prijscategorie.

budgetrouterlinksysreviewrouter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals