Reviews

Review TP-Link Archer C5

Voordelen
Uitstekend bereik
Uitstekende snelheid
Makkelijk te installeren
Nadelen
Geen
Aanbevolen prijs: €84,9
Waar te koop?
Totaalscore 9
De TP-Link Archer C5 was vorig jaar onze favoriete router in de prijsklasse onder 100 euro, en weet die positie ook dit jaar nog goed te verdedigen.

Deze router heeft vorig jaar de titel ‘Keuze van de Redactie’ gewonnen, dus dat schept verwachtingen. Waar hij toen nog net binnen de prijsgrens lag, is de prijs nog verder gedaald tot een haarscherpe 84,90 euro. Daarvoor krijg je een knappe 1200ac-router in de plaats, die over de hele lijn sterk moet concurreren met de D-Link DIR-868L.

Hun verbruik is beide identiek (en behoorlijk hoog): 11,8 watt gemiddeld. Over de hele lijn scoort TP-Link iets minder goed dan D-Link, maar nergens is er een dramatisch verschil om een duidelijke winnaar uit te roepen. Enkel het bereik van de gemiddelde afstand bij 2,4 GHz valt tegen: 10 Mbps tegenover een comfortabele 25 Mbps voor D-Link.

De installatie is eerder gemiddeld, maar de webinterface waarin je moet werken, is bijzonder goed uitgedokterd. Initieel krijg je maar een aantal instellingen, veruit genoeg voor de gemiddelde gebruiker om in te stellen.

Hierdoor kan je weinig tot niets verkeerd kiezen. Wil je toch dieper graven? Van zodra je op Advanced klikt, gaat er een wereld aan instellingen voor jou open. TP-Link weet hoe het straffe routers moet maken aan een vlijmscherpe prijs, voor het tweede jaar op rij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business