Reviews

Review Asus RT-AC3200

Voordelen
Uitstekend bereik
Supersnel
Makkelijk te installeren
Nadelen
Geen
Aanbevolen prijs: €269
Waar te koop?
Totaalscore 9
Snelle resultaten, uitstekend bereik en ingebouwde antivirusbeveiliging. De Asus RT-AC3200 laat de spierballen rollen.

Wanneer je de router voor de allereerste keer ziet, kan je moeilijk anders dan onder de indruk zijn. De zes antennes schreeuwen om aandacht, net als het grote, matzwarte vlak. Dit is een triband-router, wat betekent dat hij niet één, maar twee 5 GHz-banden uitzendt. Asus heeft een functie Smart Connect ingebouwd, waarmee hij automatisch de juiste frequentie kiest voor een maximale dekking of snelheid.

Spijtig dat ze het niet standaard inschakelen voor extra gebruiksvriendelijkheid. De gebruikersinterface is net als zijn kleine broer in de budgettest heel overzichtelijk en visueel, enkel spijtig dat in de lange lijst van talen Nederlands niet aanwezig is.

Qua snelheid walst deze router over alle resultaten van de budgetrouters. Tussen de high-endrouters is het nek aan nek met de D-Link DIR-890L qua resultaten. Dichtbij de router haalt de Asus RT-AC3200 een mooie 157 Mbps en zelfs buiten op 15 meter vogelvlucht halen we nog 112 Mbps.

Snelle resultaten met een indrukwekkend bereik, ook op de 2,4 Ghz-band. Asus combineert deze router met Trend Micro-virusbeveiliging die in de router zit. Zo heb je al een beveiligingsfilter nog voor dat het aan je computer, smartphone of tablet kan. Heel interessant, maar het vervangt wel geen antivirusprogramma op je computer.

Aanzie het als een extra beveiliging op de frontlinie fungeert. Een machtig snelle en krachtige router, inclusief hoog verbruik van gemiddeld 18,2 watt.

asusreviewrouter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen