Reviews

Review DrayTek Vigor 2132ac

Voordelen
Uitgebreid netwerkmanagement
Supersnel
Nadelen
Moeilijke interface
Aanbevolen prijs: €249
Waar te koop?
Totaalscore 8
De DrayTek Vigor 2132ac is eigenlijk meer een zakelijke router en dat merk je meteen aan de uitgebreide instellingen voor het beheer en de beveiliging van je netwerk.

Het uiterlijk van deze router verraadt dat we met een zakelijker model te maken hebben. Er is geen sprake van een opvallende vormgeving, en alle aansluitingen staan vooraan, inclusief een hele hoop leds om verschillende actieve functies aan te duiden. De webinterface maakt ook duidelijk dat het er iets zakelijker aan toe gaat met heel grote menu’s en bijzonder weinig uitleg per onderdeel.

Deze router zit tjokvol functies die in een klassieke gezinssituatie weinig zin heeft, maar voor bedrijven is deze router bijzonder interessant, dankzij de VPN-functie en uitgebreid netwerkmanagement.

Tijdens onze test hadden we regelmatig wel moeilijkheden om een stabiele verbinding te houden op de 2,4 GHz-frequentie. De 5 GHz-band presteert wel uitstekend, met topresultaten zoals 152 Mbps dichtbij de router en nog 61 Mbps buiten op 15 meter afstand.

Hij verbruikt haast evenveel als de AVM FRITZ!Box 3490, 8,4 watt gemiddeld, en is nog in twee andere modellen beschikbaar dat voor de zakelijke gebruiker interessant is: met VoIP én eentje die glasvezel ondersteunt. In België is dat nog lang niet aan de orde, maar in Nederland is dat op sommige plaatsen wel van toepassing.

Een uitstekende router die iets te duur geprijsd staat voor een klassieke gezinssituatie, maar in een bedrijfsomgeving zou de DrayTek Vigor 2132ac perfect presteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business