Reviews

Review Engenius EPG5000

Voordelen
Goede snelheid
Makkelijk te installeren
Nadelen
Bereik kan beter
Aanbevolen prijs: €219
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Engenius EPG5000 is een snelle en zuinige router, en verrast met een aantal unieke functies die hem er tussenuit doen springen.

Wanneer we de doos van deze router bekijken, slaat twijfel toe. Is het wel een router? Kan je er iets mee doen in thuissituaties? Er staat veel Internet of Things op, met High Performance Wi-Fi als subtitel. Heel verwarrend, maar van zodra je het toestel uit de doos haalt en configureert, wordt het snel duidelijk dat het een gewone doordeweekse router is.

Door zo’n verwarring te zaaien, gaat Engenius hier nog klanten mee verliezen, daar twijfelen we niet aan. De prestaties zijn degelijk op de 5 GHz-band met maximale uitlezingen tot 145 Mbps, maar het maximale bereik is behoorlijk krap met amper 4 Mbps op de verre afstand. Zeker wanneer je het prijskaartje in het achterhoofd houdt, valt dit tegen. De EPG5000 is wel de zuinigste uit de test: gemiddeld 5,5 watt.

De webinterface legt weinig uit, maar is wel behoorlijk compleet. Leuk is dat je met deze router mensen kan volgen via EnRoute. Wanneer je aan de router een externe harde schijf koppelt, kan je alle bewegingen registeren en herbekijken. De EnViewer app werkt enkel samen met andere Engenius ip-camera’s, terwijl de EnTalk Lite app toelaat om VoIP te bellen via een SIP-account van het bedrijf.

Allemaal handige functies, maar dat neemt niet weg dat deze router behoorlijk pittig is geprijsd, vergeleken met de resultaten dat je terugkrijgt. 149 euro lijkt me een correcter prijskaartje, en maak de doos ineens ook wat duidelijker voor potentiële kopers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business