RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Goed bereik
  • Goede snelheden
  • Erg makkelijk te installeren
CON
  • Geen

De Linksys EA8500 levert prima prestaties af, maar voor het hoge prijskaartje krijg je net iets te weinig in de plaats.

Advertentie

Linksys presteerde in de budgetrouters prima, maar het prijskaartje lag eigenlijk te hoog voor wat hij bracht. Helaas is de EA8500 in hetzelfde bedje ziek. Hij laat degelijke resultaten noteren, maar de prijs ligt minstens 50 euro of meer te hoog, vergeleken met de concurrentie. Voor 30 euro minder heb je bij Asus een 3200ac triband-router in de plaats, terwijl Linksys een 2600ac dualband-router is.

Dan mag de webinterface nog zo gebruiksvriendelijk en tegelijk uitgebreid zijn, het prijskaartje kunnen we niet goedpraten. Qua installatie en webinterface verdient Linksys trouwens alweer een pluim, want eenvoudiger dan dit kan je het haast niet maken.

De prestaties zijn degelijk, maar ze blazen ons niet van onze stoel. Snelheden naast de router liggen op 138 Mbps, terwijl op een verre afstand dat nog maar amper 10 Mbps is. De 5 GHz-frequentie laat het zelfs volledig afweten op die afstand.

Linksys werkt voor deze router samen met een Qualcomm en misschien dat specifieke ontvangers wel betere resultaten laten optekenen, maar een doordeweekse laptop haalt dat niet. Wel mooi van Linksys dat door middel van die chip het verbruik een pak lager ligt dan je zou verwachten bij deze resultaten: gemiddeld 7,1 watt. Een prima router, maar te duur geprijsd om in aanmerking te komen voor ‘Keuze van de Redactie’.

Advertentie