Reviews

Review Netgear Nighthawk X6

Voordelen
Degelijk bereik
Goede snelheden
Nadelen
Verbinding valt soms weg
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 7
Hoewel de Nighthawk X6 een triband-router is, hadden we qua prestaties meer verwacht. Netgear slaat de bal hier jammer genoeg een beetje mis.

Op het eerste gezicht lijkt deze router geïntegreerde antennes te hebben, tot je in de handleiding ziet dat je zes antennes kan uitklappen. De middelste twee klikken direct los, maar de vier andere moet je iets meer forceren om tevoorschijn te toveren. In de scharnieren van de zes antennes zie je overduidelijk draden lopen.

Geef ons maar het design van Asus, voor zover dat belangrijk is voor een router. Samen met D-Link en Asus is dit de derde triband-router in de test, en spijtig genoeg is het van alledrie de minst krachtige. We halen maar topsnelheden tot 128 Mbps op onze testlaptop dichtbij, en nog geen 7 Mbps op een verre afstand. De 2,4 GHz-band is bijzonder slecht met wisselvallige resultaten op korte en lange afstanden.

Het signaal valt soms zelfs voor enkele minuten onverklaarbaar weg. Dat zou niet mogen in een router met een exotisch prijskaartje. Gemiddelde prestaties betekenen ook een hoog verbruik: 16,2 watt.

De webinterface is simpel, maar wanneer je verder graaft via Geavanceerd, kan je toch een heleboel instellingen naar eigen smaak veranderen. Je krijgt over het algemeen weinig uitleg bij de verschillende functies, en het wordt droog gepresenteerd. Toch wel het vermelden waard: ReadyShare Vault.

Wanneer je een externe harde schijf aansluit, kan je handig backups maken van je Windows-computer over het netwerk, op vaste tijdstippen. Heel handig en veel veiliger dan lokaal, omdat de harde schijf op een vaste plaats blijft liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business