Reviews

Review TP-Link Archer AC2600

Voordelen
Uitstekend bereik
Uitstekende snelheden
Erg makkelijk te installeren
Nadelen
Geen
Aanbevolen prijs: €214
Waar te koop?
Totaalscore 9
TP-Link maakt er een punt van om een prijsbreker te zijn. Resultaat: de Archer AC2600 is een straffe router aan een straffe prijs.

TP-Link maakt er een prioriteit van om overal een prijsbreker te hebben, en dat is nu opnieuw het geval met de Archer C2600. Het is net als de Linksys EA8500 een 2600ac-router, met identiek dezelfde processor. Vreemd genoeg presteert hij beter dan Linksys en kost hij 85 euro minder.

Het enige wat hij minder goed doet, is zijn verbruik: 10,3 watt tegenover 7,1 watt. Op lange afstanden presteert hij het beste, op AVM na, met 19 Mbps op de verste afstand in de test op de 2,4 GHz-frequentie. De overige afstanden haalt hij 30 Mbps gemiddeld op de 2,4 GHz-frequentie. Wanneer we naar de 5 Ghz-frequentie gaan, haalt hij 154 Mbps dichtbij, 77 Mbps op een gemiddelde afstand en maar een magere 7,7 Mbps op de verste afstand. Klinkende cijfers, maar Asus en D-Link doen in deze test net iets beter.

De webinterface is heel ‘clean’ met genoeg aanpassingsmogelijkheden. Niet alle onderdelen worden duidelijk uitgelegd, maar je loopt nergens verloren in de instellingen. Wie meer wilt, klikt op Advanced om dieper te graven.

Aan de zijkant is er zelfs plaats voor twee USB 3.0-aansluitingen, meer dan genoeg voor extra opslag of om een printer centraal aan te sluiten. Een heel knappe router met een interessant prijskaartje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business