Reviews

Review Microsoft Lumia 640

Voordelen
knap scherm
uitstekende camera
vlotte ervaring
Nadelen
slechte frontcamera
app-aanbod
Aanbevolen prijs: €179
Waar te koop?
Totaalscore 9
Met deze Lumia levert Microsoft opnieuw een toestel af dat een uitstekende prijs/kwaliteit garandeert.

Tegenwoordig is een HD-scherm niet meer zo exotisch in deze prijsklasse en daarin volgt Microsoft de markt. De Lumia 640 heeft een 5 inchscherm met een beeldresolutie van 720 x 1.280 pixels. Belangrijker nog is dat de beeldkwaliteit bijzonder goed is. De kijkhoek is uitstekend en degelijk. Gorilla Glass 3 biedt genoeg bescherming.

lumia 640

Een snelheidsmonster is de Lumia 640 niet, maar dat is ook niet nodig voor Windows Phone 8.1. Dit besturingssysteem weegt opvallend lichter dan iOS en Android, waardoor een Qualcomm Snapdragon 400 meer dan genoeg is voor vlotte animaties. De 8 megapixelcamera achteraan doet prima zijn werk, met verrassend gedetailleerde foto’s. Soms zit de witbalans er wel naast, maar beeldruis blijft mooi onder controle. De Lumia 640 kan ook 1080p-video’s opnemen aan 30fps.

De Microsoft Lumia 640 doet zowat alles juist wat je in deze prijscategorie mag verwachten. Je krijgt 4G-functionaliteit met een aantrekkelijk prijskaartje, een knap 5 inch HD-scherm en een prima 8 megapixelcamera. Zeker met Windows 10 in het vooruitzicht en een gegarandeerde update, is de Lumia 640 een heel aantrekkelijke smartphone.

Klik hier om onze uitgebreide review van de Microsoft Lumia 540 te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business