Reviews

Review Huawei P8 Lite

Voordelen
mooi design
goede camera
dun
Nadelen
autonomie
Aanbevolen prijs: €249
Waar te koop?
Totaalscore 8
Deze afgeslankte versie van de Huawei P8 is een topper in zijn eigen recht.

De Huawei P8 Lite is de afgeslankte versie van huidig vlaggenschip P8. Het prijskaartje is alvast gehalveerd. Net zoals zijn grote broer heeft de P8 lite een aantrekkelijk dun ontwerp, met een dikte van 7,7 mm. Het metalen frame van de P8 is vervangen door plastic, enkel rond de randen van de P8 Lite vind je nog een strookje metaal terug.

Huawei P8 Lite

Het 5 inchscherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels, vrij standaard in de smartphone middenklasse. Zolang je er geen vergrootglas op zet, valt er niets te klagen over de scherpte van het beeld en je kan er HD op draaien. De P8 Lite zet door de bank genomen fijne prestaties neer, haperingen zijn zeldzaam. Achteraan werk je met een sterke 13 megapixelcamera voor je foto’s. Deze komt ook overeen met wat je in de grote broer terugvindt. Een zeer degelijke toevoeging waarmee je knappe foto’s kiekt, zonder beeldstabilisator in de Lite-versie weliswaar.

Mag het net iets meer kosten dan het budgetgamma, dan is de Huawei P8 Lite zeker een toestel om in overweging te nemen. Op de meeste vlakken biedt hij evenveel als de concurrenten, en soms ook meer.

Klik hier voor de uitgebreide review van de Huawei P8 Lite.

huawei p8 litemassatestmobielreview

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals