Samsung Galaxy S6 Edge
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Vormgeving
  • Prachtig scherm
  • Topprestaties
  • Camerakwaliteit
CON
  • Vingerafdrukgevoelige achterkant
  • Geen uitbreidbare opslag

Is de Samsung Galaxy S6 zonder opvallend gebogen scherm ook interessant? Verrassend genoeg wel, ook al moet je het saaie design erbij nemen.

Het spreekt voor zich dat de Galaxy S6 Edge de meest bijzondere variant is, maar de Galaxy S6 is ondanks het ‘saaie’ scherm wel oerdegelijk. Dat scherm is trouwens bloedmooi met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Full HD is natuurlijk al lang genoeg voor een 5,1 inchscherm, maar het ziet er wel duizelingwekkend mooi uit.

Nieuwe vlaggenschip betekent topprestaties, en dat is hier niet anders. Samsung kiest niet voor de warme Qualcomm Snapdragon 810, maar voor zijn eigen ontwikkelde chip: een Exynos 7420. In de testresultaten valt op dat de CPU van de Exynos 7420 uitstekend presteert.

Samsung_Galaxy_S6_1000 (Small)

De camera zelf presteert uitstekend. Voor de tweede keer in een smartphone zit er een lichtsterke f/1.9-lens in. De S6 heeft een 16 megapixelcamera achteraan met ledflits. De camera start ook razendsnel op. Tweemaal op de home-toets drukken en na een seconde staat de camera al klaar. Zelfs in stand-by lukt dit.

Samsung is de luxueuze toer opgegaan met de S6, en dat heeft zijn weerslag op twee elementen: geen verwijderbare batterij en of uitbreidbare opslag. Allebei spijtige keuzes, want zeker de uitbreidbare opslag zorgde voor een extra troef tegenover zijn grootste rivaal. Samsung heeft net op tijd alles op een rijtje gezet met de Galaxy S6, de allerbeste smartphone van dit moment.

Klik hier om onze uitgebreide review van de Samsung Galaxy S6 te lezen.