Reviews

Review LG G4

Voordelen
Camerakwaliteit
Mooi scherm
RAW-opnames
Nadelen
Autonomie
Prestaties
Aanbevolen prijs: €499
Waar te koop?
Totaalscore 9
De LG G4 bevestigt wat we al wisten: LG kan steengoede telefoons maken.

Het scherm heeft net als zijn voorganger nog steeds een WQHD-resolutie, maar krijgt een beter scherm met diepere rode en blauwe kleuren. Vooral wanneer je de LG G4 naast de concurrentie legt, valt het op dat het rood er bijzonder mooi en natuurlijk uitziet. Uiteindelijk is kleur een kwestie van smaak, maar de LG G4 komt heel dicht in de buurt van het prachtige amoledscherm van de Samsung Galaxy S6. 5,5 inch is relatief groot, maar de dunne bezels zorgen ervoor dat hij niet overdreven groot toont.

Binnenin zit een verrassende Qualcomm Snapdragon 808-chip. Deze heeft veel minder een warmteprobleem en gaat zuiniger om met zijn energie. Helaas zien we dat laatste maar beperkt in de resultaten, want de LG G4 laat geen toptijd noteren op vlak van autonomie. Mogelijk zit de relatief zware LG-schil daar de boosdoener van, want de batterij is toch behoorlijk groot.

De camera is waar de LG G4 het verschil wil maken. Het is de eerste die RAW-opnames mogelijk maakt, en tal van manuele instellingen zoals focus, sluitertijd, ISO, belichtingscompensatie en witbalans. De LG G4 kan schouder aan schouder concurreren met de Galaxy S6, maar LG bewerkt de beelden iets te hard. LG heeft zijn huiswerk gemaakt, ook al hebben we het gevoel dat ze op veilig hebben gespeeld met een milde upgrade tegenover de LG G3.

Klik hier voor onze uitgebreide review van de LG G4.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business