Reviews

Review Lenovo Yoga Tablet 3 8.0

Voordelen
Prima Batterij
Slim ontwerp
Aangenaam scherm
Nadelen
Te veel bloatware
Vervelende schil
Aanbevolen prijs: €179
Waar te koop?
Totaalscore 8
Lenovo brengt met de Yoga 3 een toestel op de markt dat goed is, maar nog veel beter had kunnen zijn.

Deze tablet ziet er anders uit dan de rest. Lenovo maakt het verschil met een langwerpige cilinder onderaan, waarin een flinke batterij in zit. Op zich geen slecht idee, wat dat maakt dat je deze tablet heel handig vast kan houden met een hand. In de cilinder zit ook een klein voetje verwerkt, zodat je de tablet handig rechtop kan positioneren. Slimme mannen bij Lenovo, zoveel is zeker. Op vlak van autonomie klokt hij af op net geen 12 uur. Hiermee staat hij op de tweede plaats, net achter de Huawei T1 8.0.

Het full HD-scherm ziet er uitstekend uit en de degelijk afwerking is leuk meegenomen gezien zijn interessant prijskaartje. Wat we liever niet zien, is de zwaar aangepaste Android-versie. De Yoga Tablet 2 8.0 zit bomvol eigen apps en de sommige designkeuzes kan je gerust ongelukkig noemen. Om maar te zwijgen over een vijftal extra apps (aanzie het als reclame) die je moet slikken, en niet kan verwijderen. Dat vind ik ongelooflijk spijtig, want Lenovo maakt exact dezelfde fout als Asus. We begrijpen dat je iets anders wilt doen dan de rest, maar maak dan iets beter in plaats van slechter.

Ons hart wil de Yoga Tablet 2 8.0 omarmen, maar we kunnen niet rond het feit dat deze tablet nieuw uit de doos al bomvol (overbodige) apps zit. Dan betalen we liever 20 euro meer, om van de reclame en overtollige rest vanaf te zijn. En dat is zonde, want de Yoga Tablet 2 8.0 heeft alles in zich om het te maken. Kan jij wél rond alle extra apps kijken, dan is deze tablet absoluut de moeite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business