Reviews

Review Bose Companion 2: Klein maar dapper

Voordelen
Extra aansluitingen vrij
Ideaal voor thuisbureau
Prijs
Nadelen
Korte kabels
Al iets ouder model
Design
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Bose Companion 2 verstopt erg veel kracht achter zijn kleine, sobere uiterlijk.

In een tijd waarin alles draadloos moet, zijn er toch nog enkele gevestigde waarden. Luidsprekers voor een computer, met een draad, is er daar zo eentje van. Zeker wie werkt met een desktop, heeft eigenlijk geen nood aan draadloze toestanden die je werk- of gameaura kunnen verstoren. Dat bedrade luidsprekers nog steeds een volwaardig nut hebben, bewijst Bose met zijn Companion 2-set.

Korte kabels

Wat meteen opvalt bij het uitpakken, is dat de set betrekkelijk klein is voor het geluid die speakers kunnen produceren. Naar goede gewoonte levert Bose een ervaring met veel bassen, wat opvallend is vanwege de grootte van de behuizing. De luidsprekers verbind je met elkaar via een eenvoudige kabel van de linkerspeaker naar de rechter. Geen gepruts met een striptang om de draden mooi vrij te krijgen zodat je ze in het basistation moet vastpinnen; een gewone jackaansluiting helpt je op weg. Meteen valt echter op dat alle kabels – ook de stroomkabel – redelijk kort zijn. Ze in stereo langs een breedbeeldscherm plaatsen, gaat zonder problemen, maar ze bijvoorbeeld verstoppen in hoeken van de kamer is absoluut onmogelijk.

Qua design is er duidelijk nagedacht over de set, al maakt ze dat niet meteen mooier. De speakers staan lichtjes naar boven gekanteld, wat betekent dat de klankprojectie meer naar de gebruiker gericht is. Vooraan de rechterspeaker, het basistation in dit geval, vind je een handige volumeknop en een hoofdtelefoonaansluiting. Om de luidsprekers af te zetten, draai je de volumeknop helemaal naar nul; lekker ouderwets.

[related_article id=”178953″]

Achteraan vind je nog enkele aansluitingen die open zijn gebleven voor extra speakers. Dat is leuk en handig voor wie zijn set na verloop van tijd nog wilt uitbreiden. Hierbij moet je wel rekening houden dat je te maken hebt met een links-rechtssysteem. Dat wil zeggen dat je andere speakers niet zomaar kunt aansluiten met een enkelvoudige jack en in de plaats twee kabels nodig hebt.

Prijs/kwaliteit

Dit model van Bose is ondertussen al ruim een jaar oud, maar dat betekent vooral dat de prijs erg gezakt is. Voor de oorspronkelijke prijs zou de set zijn geld misschien niet waard zijn, maar tegen dit prijspunt is de set een absolute aanwinst voor mensen met een klein budget. Ze zijn geschikt voor thuisgebruikers in een niet al te grote kamer. Met andere woorden: ze komen helemaal tot hun recht in een computerkamertje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business