Reviews

Review TP-Link Archer C50

Voordelen
Prijskraker
Nadelen
Bereik
Geen gigabit-aansluiting
Aanbevolen prijs: €49,95
Waar te koop?
Totaalscore 7
De TP-Link Archer C50 is een absolute prijskraker, maar het tegenvallende bereik maakt dat we hem niet zomaar kunnen aanraden.

TP-Link is dikwijls de prijskraker van dienst op vlak van netwerkapparaten, en ook deze keer zijn we stomverbaasd wat ze voor elkaar krijgen in deze budgetklasse. De AC1200-snelheid kost bij de dichtstbijzijnde concurrent 30 tot 40 euro meer.

Het kleine installatieschijfje kent enkel Engels, maar de installatie is relatief eenvoudig. Het ziet er niet sexy uit, maar op een handvol minuten ben je helemaal geconfigureerd.

De webinterface waarin je moet werken, is bijzonder goed uitgedokterd. Initieel krijg je maar een aantal instellingen, veruit genoeg voor de gemiddelde gebruiker om in te stellen. Hierdoor kan je weinig tot niets verkeerd kiezen. Wil je toch dieper graven? Van zodra je op ‘Advanced’ klikt, gaat er een wereld aan instellingen voor jou open met overal een duidelijke uitleg wat elke functie doet.

De snelheid is voor zijn prijs uitzonderlijk goed, maar het is vooral het bereik dat tegenvalt. Ondanks de grote antennes scoort deze router het slechtst van alle exemplaren.

Het gebrek aan gigabit-netwerkaansluitingen doet de router ook geen goed. Dan koop je beter de AVM FRITZ!Box 4020 voor betere, stabielere wifi-prestaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business