Reviews

Devolo dLAN 1200+ Multiroom WiFi Kit review: krachtig powerline-geweld

Voordelen
Erg snel
Plug-and-play
Geïntegreerd stopcontact
Nadelen
Log
Duur
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Devolo dLAN 1200+ Multiroom WiFi Kit is een krachtige powerline-oplossing om overal in huis van een optimale internetsnelheid te genieten.

Wil je op de bovenste verdieping genieten van een optimale internetverbinding, dan zijn de opties legio. Je kan bijvoorbeeld een kabel door je muur trekken, maar de eenvoudigste oplossing is om een powerline aan te schaffen. Dit setje van Devolo is het duurste dat de specialist in zijn rekken heeft.

In een starterpakketje krijg je maar twee adapters en voor grote woningen is dat niet altijd voldoende. Daarom steken in deze doos geen twee, maar drie adapters. Eentje koppel je met de router en de andere twee steek je op een locatie naar keuze in het stopcontact. Zorg wel dat je ze niet in een stekkerdoos plugt, want dat zal de prestaties van deze krachtpatsers beknotten. Dat is ook niet nodig, want in het harnas van deze powerlines steekt telkens een vervangstopcontact.

Plug-and-play

De prijs voor elegant design zullen deze netwerkdozen niet kapen, want ze zijn groot en log. Daar moet je dus wel rekening mee houden bij de plaatsing.

De installatie is eenvoudig. Nadat je de adapters in het stopcontact hebt gestoken, druk je op een knopje en wacht je tot alle lichtjes branden. Het derde exemplaar koppel je met behulp van WPS (‘Wireless Protected Setup’). Ook dit vereist niet meer moeite dan op twee knoppen drukken. Eens dit is gebeurd, hoef je enkel nog je toestellen via kabel of wifi te verbinden.

Het programma dat Devolo meelevert, is niet noodzakelijk, maar wel handig. Daarmee blijft je setje up-to-date en kan je bijvoorbeeld de ledverlichting op een adapter uitschakelen. Ideaal als je hem wilt gebruiken in een slaapkamer. Ook kan je in de cockpit eenvoudig extra adapters koppelen.

Pijlsnel

Wat betreft prestaties verdient Devolo een dikke pluim. Ik was danig onder de indruk van de snelheid: zelfs op de zolderverdieping kon ik genieten van bliksemsnel en vlekkeloos internet.

De beloofde 1200 Mbit/s is (natuurlijk) wel een fabeltje. Bedraad haal je nog steeds de beste snelheden dankzij de Gigabit Ethernet-aansluiting met geïntegreerde switch. Het draadloze netwerk presteert sterk doordat de adapters tegelijkertijd gebruik maken van de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentieband dankzij de MIMO-technologie (‘Multiple In, Multiple Out’). Zo kan je moeiteloos een 4K-filmpje streamen. Wel werkt deze technologie enkel op een geaard stopcontact. Heb je dat niet, dan investeer je beter in een goedkoper 600 Mbit/s-setje.

Conclusie

Devolo’s dLAN 1200+ Multiroom WiFi Kit (299 euro bij Coolblue) is een prima keuze als je meerdere kamers in je huis wilt voorzien van een optimale draadloze én bedrade netwerkverbinding. Als je bereid bent om je portefeuille open te trekken, ten minste, want door zijn pittig prijskaartje zal hij enkel internetpuristen aanspreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business