Reviews

TP-Link Deco M5 Wi-Fi System review: overal wifi in huis met mesh

Voordelen
Goede prestaties
Ouderlijk toezicht
Malwarebescherming
Eenvoudige installatie
Nadelen
Geen webinterface
Radioband niet handmatig in te stellen
Aanbevolen prijs: €269
Waar te koop?
Totaalscore 8
Het Deco M5 Wi-Fi System van TP-Link is een gebruiksvriendelijke oplossing om overal in huis wifi te voorzien en misstaat bovendien niet in je interieur.

Het Deco M5 Wi-Fi System is een product dat uit drie delen bestaat en met behulp van mesh-technologie je volledige huis van wifi voorziet. De toestellen zitten boordevol met functies, zoals virusbescherming, ouderlijk toezicht en intuïtieve Quality of Service-opties.

Het product van TP-Link zorgt voor een wifi-bereik van meer dan 400 m². Indien je een groot huis hebt, kan je extra nodes kopen, zodat je een mesh-netwerk vormt van maximaal tien toestellen.

Interieurvriendelijk

De Deco-modules zijn klein en cirkelvormig, waardoor ze bij menig interieur passen. Elk toestel heeft twee gigabit ethernetpoorten, een usb-poort, een resetknop en een kleine led-indicator. Wanneer het lampje flikkert met een blauw licht is het toestel klaar om ingesteld te worden, waarna de led continu blauw licht geeft. Het lichtje schijnt groen licht wanneer de installatie is afgerond en het product correct werkt. Een rood lichtje geeft daarentegen aan dat er verbindingsproblemen zijn.

Iedere Deco-unit wordt aangedreven door een quadcoreprocessor en bevat vier antennes. De routers ondersteunen ac-wifi en halen maximumsnelheden van 400 Mb/s via de 2,4 GHz-band en 867 Mb/s via de 5 GHz-band. De toestellen ondersteunen beamforming, waardoor ze signalen rechtstreeks naar draadloze clients uitsturen, in plaats van in een brede waaier. Verder maken de nodes gebruik van ‘multi-user multiple input multiple output’(MU-MIMO). Hierdoor kan het toestel data simultaan versturen naar verschillende producten die MU-MIMO ondersteunen. Ook maakt het systeem gebruik van de ‘Adaptive Routing Technologie’ (ART) van TP-Link om de beste radioband te kiezen en krijg je drie jaar malwarebescherming van Trend Micro.

Eenvoudige installatie

Je installeert het systeem via de mobiele app van TP-Link. In de applicatie kan je snelheidstests uitvoeren, iedere node prioriteit geven voor een bepaalde duur en het aantal toestellen in het mesh-netwerk nakijken. Verder kan je in het programma de wifi-instellingen terugvinden en een gastnetwerk creëren. Ook kan je bepaalde websites voor je kinderen blokkeren en een bedtijd instellen, zodat de toegang tot het internet volledig wordt uitgeschakeld. Op het antivirusscherm kan je tenslotte de veiligheid van je netwerk nakijken.

Het Deco-systeem installeren is snel en eenvoudig. De instructies in de app helpen je bij het verbinden van een toestel aan je modem, waarna je de volgende node aan je netwerk kan toevoegen. De tweede unit installeren gaat even snel, met als uitzondering dat het systeem ook nog een verbindingstest tussen de basisnode en de nieuwe unit uitvoert. Dat proces neemt zo’n 30 seconden in beslag.

Degelijke prestaties

Wanneer we de internetsnelheid meten in dezelfde kamer als een Deco-node hebben we een snelheid van 444 Mb/s. Deze snelheid zakt naar 249 Mb/s wanneer we ons verder weg begeven. De laatste snelheid ligt hoger dan bij andere mesh-modules, terwijl het eerste resultaat slechter is.

Wie op zoek is naar een mesh-systeem om zijn klassieke routeroplossing te vervangen, doet met het TP-Link Deco M5 Wi-Fi System een goede koop. De installatie van het systeem is eenvoudig en snel, het product biedt malwarebescherming aan en heeft degelijke snelheidsresultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business