Reviews

Telenet Wifi Powerline getest: eenvoudige netwerkuitbreiding

Voordelen
Doorgeefstopcontact
Uitstekende snelheden
Neemt netwerknaam over
Nadelen
Slechts één ethernetpoort
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Telenet biedt een erg gebruiksvriendelijke methode aan om je wifinetwerk uit te breiden.

Wanneer je een Telenet-abonnement met internet afsluit, levert de telecomoperator een modem die eveneens wifisignalen uitstuurt. Jammer genoeg is zo’n modem veelal niet voldoende om overal in huis goede wifi te hebben. Daarom biedt Telenet eveneens powerline-adapters aan.

Je steekt de kleinste adapter in een stopcontact nabij je modem en verbindt beide toestellen met één van de twee meegeleverde ethernetkabels. Vervolgens ga je naar het gedeelte van je huis waar de internetverbinding te wensen overlaat en stop je de grootste adapter in een stopcontact.

Zoals Telenet aangeeft in zijn handleiding plaats je beide adapters best rechtstreeks in een stopcontact en niet via een stekkerdoos. Aangezien de toestelletjes allebei voorzien zijn van een doorgeefstopcontact, zou dat geen probleem mogen zijn.

Eenvoudige installatie

De adapters zoeken automatisch verbinding met elkaar via je stroomnet. Handig aan de powerline-adapters van Telenet is dat ze je netwerknaam overnemen. Hierdoor verbinden je toestellen automatisch met de modem of powerline, afhankelijk welke het beste signaal biedt.

Jammer genoeg kan je slechts één toestel met kabel verbinden aan de tweede adapter. Wil je meer toestellen bekabeld aansluiten, heb je een switch nodig.

De installatie van de powerlines is letterlijk plug-and-play. Na enkele minuten geduld vinden de toestellen elkaar en is het wifinetwerk van je huis uitgebreid.

Signaalkwaliteit

De signaalkwaliteit van het uitgebreide netwerk is afhankelijk van je elektriciteitsnet, maar bij mij was deze uitstekend. Ik heb een Internet Fiber 100-abonnement, dat je een download- en uploadsnelheid van respectievelijk 100 en 10 Mbps belooft. Via de powerline-adapters haal ik snelheden van 94,96 Mbps en 9,18 Mbps. Bovendien steeg de downloadsnelheid via wifi in mijn slaapkamer, waar het signaal voorheen erg pover was, van 3,08 Mbps naar 70,58 Mbps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business