Reviews

HP Envy x360 review: straalt klasse uit

Voordelen
Afwerking
Aangenaam touchpad
Prachtig scherm
Autonomie
Nadelen
Overbodige grafische kaart
Pittige prijs
Aanbevolen prijs: €1299
Waar te koop?
Totaalscore 7
Mooi, premium designs en grote laptops gaat meestal niet samen. HP maakt komaf met die mythe.

Wie een strak afgewerkte laptop wil, moet verplicht een 14 inchtoestel of kleiner kopen. Tot vandaag. HP brengt met de Envy x360 een mooi aluminium design naar een 15,6 inchlaptop, met alle toeters en bellen dat meestal enkel voor de kleinere broers worden gereserveerd. Zoals de naam doet vermoeden, is dit een hybride laptop waarvan je het scherm 360 graden kan ronddraaien. Het grote aanraakscherm ziet er prachtig uit met mooie kleuren, brede kijkhoek en scherpe full hd-resolutie.

Windows Ink

Wat we bijna nooit zien op een 15,6 inchscherm, is de ondersteuning voor Windows Ink. Wanneer je een actieve pen erbij koopt, kan je digitaal op het scherm schrijven met een uiterst fijne precisie. Voor dagdagelijks gebruik heeft dat weinig nut, maar kinderen vinden de functie bijzonder fijn en ook creatieve zielen zullen de pen en de extra mogelijkheden in Windows 10 Home weten te appreciëren.

[related_article id=”218686″]

Een strak design en premium prijs vraagt om een degelijk, krachtig systeem, maar daar stelt de HP Envy x360 teleur. Bij dagelijks gebruik is hij amper sneller dan de Acer Aspire 3 die bijna de helft goedkoper is. De keuze voor 12 GB RAM is leuk voor de specificatietabel, maar je gaat daar geen extra voordeel uit halen zonder dat je veel gamet of professionele software gebruikt. Je zou denken dat met een GeForce grafische kaart in deze laptop dat je goed zit, maar dat is ook niet waar. De GeForce 940 MX is ongeveer 30% sneller dan de standaard grafische kaart in de Intel Core i5-7200U, en dat is geen goed nieuws. Je kan nog steeds niet de nieuwste spellen vlot spelen, laat staan in full hd met mooi graphics. Ofwel had HP een veel krachtigere GeForce GTX 950M moeten steken, ofwel had het de grafische kaart uit deze laptop moeten laten en de prijs moeten drukken.

Strakke look

Ondanks de tegenvallende prestaties, is de kans groot dat de HP Envy x360 je toch gaat verleiden met zijn strakke looks. Het verlichte toetsenbord tikt lekker, ook al voelen de toetsen iets te vlak aan. Het touchpad werkt zalig, iets wat we niet dikwijls kunnen zeggen bij Windows-laptops. Na een paar seconden met je vingers vegen weet je direct wat ik bedoel. Elke keer je deze laptop vastneemt, voel je een bepaalde trots dat je een mooi toestel in handen hebt.

De autonomie is bovengemiddeld met een verwachte gebruiksduur van 7 tot 7,5 uur bij licht gebruik. De USB Type-C-aansluiting verwelkom ik graag. In zijn totaliteit is dit een mooie laptop, wat zeldzaam is in combinatie met deze schermgrootte. Helaas stelt HP teleur bij de configuratie van dit systeem door op verkeerde elementen de nadruk te leggen. Wie iets moois wil met een groot scherm zal niet teleurgesteld zijn, maar al de rest kan beter naar een budgetvriendelijker model kijken met gelijkaardige prestaties.

Systeemeigenschappen: Intel Core i5-7200U, 12 GB RAM, Nvidia GeForce 940MX, 256 GB SSD, 15,6 inch glossy aanraakscherm (1.920 x 1.080), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business