RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Solide audiokwaliteit
  • Unieke lichtshow met LED
  • Waterdicht
CON
  • Duur

De Pulse 3 trakteert je op een unieke lichtshow, maar daar betaal je ook wel de prijs voor.

Advertentie

JBL onthulde de Pulse 3 al aan het begin van 2017 op electronicabeurs CES, maar levert de bluetoothspeaker pas sinds enkele maanden aan kopers. Samen met muziek trakteert de Pulse 3 je ook op een begeleidende lichtshow via LED. In tegenstelling tot de Pulse 2 waar je individuele LEDs zag zitten, heeft zijn opvolger één glad oppervlakte. Dat geeft een speciaal, wolkachtig effect. De speaker produceert degelijk audioprestaties, maar het is duidelijk dat je een meerprijs betaalt voor de special effects.

Waterdicht

Ondanks het feit dat je met verlichting zit, heeft de Pulse 3 een IPX7-rating. Dat betekent dat het toestel een halfuur in het water kan overleven tot een diepte van 1 meter, zolang je er voor zorgt dat het connectorpaneel dicht is. Hierin vind je alle knoppen en de microUSB-verbinding van de speaker. Er zit onder andere een knop om tussen diversie lichtmodi te wisselen, al kan je dit ook via de JBL Connect app doen. De Pulse 3 is te gebruiken als slimme speaker en kan samenwerken met Google Now of Siri.

[related_article id=”215850″]

De Connect app maakt het mogelijk om de Pulse 3 met andere JBL-speakers te koppelen. Heb je een tweede Pulse 3 bij de hand, dan kan je lichtshows met elkaar laten synchroniseren. Met behulp van de applicatie kan je de helderheid, de kleur en het patroon van de speakerverlichting aanpassen. Wie wil kan een eigen lichtpatroon samenstellen. JBL geeft je ook de mogelijkheid om je kleurenpatroon te baseren op een foto. Dat levert degelijke resultaten op wanneer je camera op felle kleuren richt, maar voor minder uitgesproken foto’s is de omzetting niet echt accuraat. Ondanks het gimmickgehalte is de lichtshow erg cool. Wie er geen boodschap aan heeft, kan het licht ook uitzetten. De speaker houdt het ongeveer 12 uur uit op zijn batterij.

Je betaalt voor het design

Qua geluidskwaliteit levert de Pulse 3 respectabele resultaten. Bastonen klinken rijk, de hoge tonen hebben de nodige helderheid. Op het prijspunt waar de speaker zit, verwachten we echter iets meer van het geluidssysteem. Het is duidelijk dat je meer betaalt voor het unieke en waterdichte design. Dat mag natuurlijk als je belang hecht aan een mooi ontwerp, de lichtshow is het zeker waard. Wie daar geen belang aan hecht, vind echter beter klinkende speakers aan dezelfde prijs.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here