Reviews

Brother DCP-J772DW review: snelle thuisprinter

Voordelen
Snel
Gebruiksvriendelijk
Nadelen
Trager bij lange documenten
Hoge kost per pagina
Aanbevolen prijs: €139
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Brother DCP-J772DW is de ideale printer voor in huis. Het toestel is snel en gebruiksvriendelijk.

De Brother DCP-J772DW is een all-in-oneprinter met inkjetpatronen. De relatief kleine vormfactor van het toestel maakt de printer ideaal voor thuisgebruik. Wanneer je de Brother voor de eerste keer gebruikt, moet je de nodige software op je computer installeren. Brother voorziet een cd bij zijn printer, maar je kan eveneens op zijn website terecht om de applicatie te downloaden. Voor iedere printer die Brother aanbiedt, heeft het bedrijf andere software. Kies het juiste typenummer om de correcte applicatie te installeren.

Installatie

De software op de cd en website omvat de nodige drivers die het mogelijk maken om vanuit Word of een andere applicatie een document af te drukken. Aangezien de Brother DCP-J772DW wifi ondersteunt, kan je de software eveneens gebruiken om het toestel met je laptop te verbinden. Deze verbinding kan je eveneens tot stand brengen met een USB-kabel. Jammer genoeg voorziet Brother deze kabel niet in de doos, waardoor de handmatige aanpak voor de meeste mensen de beste optie zal zijn.

Zorg ervoor dat je laptop en printer verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk en doorloop het installatieproces van de Brother-applicatie. Indien alles goed gaat, zie je je printer verschijnen en kan je de connectie over wifi vastleggen. Pas nadat deze connectie is gemaakt, kan je van start gaan met printen. De applicatie van Brother is duidelijk en begeleidt je doorheen het hele proces; normaal gezien zou iedereen dan ook met de printer aan de slag kunnen gaan.

Scherm

De printer van Brother heeft een touchscreen dat je eenvoudig kan gebruiken om de printer te bedienen. Je zal dit scherm voornamelijk gebruiken om documenten te kopiëren, maar ook om de instellingen van de printer aan te passen, komt het kleurenscherm goed van pas. Wanneer je de printer voor het eerst opstart, verschijnt op het scherm de installatiestappen. Zo moet je de bijgeleverde cartridges plaatsen en het papier aanvullen.

De papierlade van de Brother DCP-J772DW kan maximum 150 bladen bevatten en bevindt zich aan de onderkant van de printer. Verschiet niet wanneer je deze lade voor de eerste keer opent: je kan de gehele lade uit de printer trekken. Met behulp van een schuifsysteem plaats je de papieren op de juiste plaats, wanneer je de lade weer in de printer schuift.

Prestaties

We lieten verschillende tests op de printer los om na te gaan hoe goed het toestel presteert. Hiervoor gebruiken we standaarddocumenten die we afdrukken of kopiëren. We kijken naar de snelheid van het toestel en de kwaliteit van de prints.

De Brother DCP-J772DW heeft erg weinig tijd nodig om op te warmen en drukt korte documenten snel af. Bij langere files duurt het echter een stukje langer en is de printer trager dan het gemiddelde. Bovendien maakt het toestel veel lawaai telkens het een nieuw blad laadt. Ook over het kopiëren van een document doet de printer iets langer dan wat we gewoon zijn.

De tragere werking bij lange documenten wordt grotendeels gecompenseerd door het gebruiksgemak van het toestel. De printer heeft een erg duidelijke gebruikersinterface en de inktpatronen kan je gemakkelijk vervangen. Het maken van een connectie over wifi vergt initieel wat werk, maar eenmaal de connectie is opgezet, werkt de printer zonder problemen. Dat je hierbij geen kabel nodig hebt, is een extra pluspunt.

Conclusie

Met een kostprijs van 139 bevindt de Brother DCP-J772DW zich in het prijssegment waar we veel all-in-oneprinters voor thuisgebruik terugvinden. Houd er echter wel rekening mee dat de onderhoudskosten van de printer vrij hoog liggen. Druk je in zwart-wit af dan ben je minstens 4,9 eurocent per blad kwijt; in kleur kost de inkt 3,6 eurocent per pagina. Bij andere toestellen liggen deze prijzen lager, al zijn deze printers veelal minder snel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business