Reviews

Logitech Harmony Elite review: All-in-one controle

Voordelen
Alexa ondersteuning
Vlotte installatie
Nadelen
Design kan beter
Prijs
LCD-scherm
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?
Totaalscore 8
Heb je thuis een hometheater, smart TV, spelconsole(s) en daarbovenop ook nog eens een slim verlichtingssysteem? Dan laat de Logitech Harmony het je toe om deze allemaal vanuit de zetel te bedienen.

Als je de afstandsbediening van je televisie kwijtgeraakt kan dat vervelend zijn. Als je daarbovenop nog eens afstandsbedieningen hebt voor allerhande apparaten in je woonkamer en je die ook nog eens verliest, dan is dat helemaal frustrerend. De Logitech Harmony Elite combineert al deze zaken in één en laat je bovendien nog eens toe om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te zetten. En als je de afstandsbediening kwijtspeelt? Dan gebruik je gewoon de app.

De Harmony Hub, Elite afstandsbediening en app, meer heb je niet nodig.

Snel klaar

Voor wie denkt dat het een heel werk is om al je apparaten te koppelen aan één afstandsbediening heb ik goed nieuws, dat is het helemaal niet. De Logitech Harmony Elite bestaat uit twee onderdelen, de Harmony Hub die al het werk doet en de Elite afstandsbediening zelf (met oplaadbare batterij). Je hebt dus twee stopcontacten nodig. De hub plaats je naast je televisie, de afstandsbediening waar je wil en via je smartphone verbind je ze met je thuisnetwerk. Vanaf dat moment gaat de hub zelf op zoek naar apparaten. Zo werd mijn Sonos soundbar al snel gevonden en nadat ik mijn Playstation aan had gezet, werd ook deze herkend. Staan je apparaten wat verder uit elkaar? Dan kan je de bijgeleverde infrarood mini blasters gebruiken om het signaal van de afstandsbediening te versterken. Op zich zorgt het samenvoegen van alle afstandsbedieningen al voor een pak meer comfort. De Harmony Elite kan echter veel meer dan dat.

Netflixen met één knop

Dankzij de activiteitenfunctie van de Harmony Elite kan je immers apparaten samenvoegen en hen zo allemaal samen opstarten. “Play Netflix” zet bijvoorbeeld je TV en geluidsinstallatie aan en lanceert Netflix. Uiteraard kan je ook even makkelijk weer alles afzetten. Persoonlijk vond ik dit de absolute meerwaarde van de Harmony Elite. Verder bestaat de mogelijkheid om enkel de Harmony Hub aan te schaffen voor 129 euro. De Harmony app geeft je immers net dezelfde mogelijkheden als de afstandsbediening, die ondanks het touchscreen niet heel vernieuwend is qua design. De Harmony Hub is ook genoeg om gebruik te kunnen maken van Alexa ondersteuning, zodat je (in het Engels) commando’s kan geven aan je TV, zoals “Turn on Playstation”, “play” en “pause”.

De Harmony Elite licht op als je ze vastneemt.

Logitech Harmony Elite: Het oordeel

De Logitech Harmony is een leuke, doch prijzige toevoeging aan je bestaande entertainmentsysteem en zal je meermaals per dag tijd en frustratie besparen. Denk toch even na of je niet voldoende hebt aan de Harmony app + Hub in combinatie met je oude afstandsbediening. Het snel aan- en uitzetten van je toestellen is vaak al voldoende, zeker in combinatie met een Alexa smartspeaker.


Zelf een Logitech Harmony aanschaffen? Kijk eens op Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business