Reviews

Review bluetoothspeaker: Ultimate Ears Wonderboom 2

Voordelen
Enorm stevig
Waterbestendig (en drijft!)
Handige outdoor-modus
Nadelen
Geen bijbehorende app
Onduidelijke indicatie batterijduur
Geen stekkerkop in de doos
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Totaalscore 9
Als je op zoek zou zijn naar een bluetoothspeaker die je zorgeloos in het water kan laten vallen en intussen rustig verder muziek afspeelt, is de Ultimate Ears Wonderboom 2 een geweldige keuze.

Als je op zoek zou zijn naar een bluetoothspeaker die je probleemloos op de grond of in het water zou kunnen laten vallen, is de nieuwe Ultimate Ears Wonderboom 2 misschien wel de ideale keuze. Deze speaker is namelijk volledig gericht op gebruik buitenshuis en straalt dat ook uit.

Rustig dobberen

De meeste compacte bluetoothspeakers hebben enige vorm van water- en stofbestendigheid, maar de Wonderboom 2 gaat hier net dat beetje verder. Ultimate Ears geeft namelijk aan dat de speaker een halfuur lang tot op één meter diep in water kan liggen zonder schade op te lopen én hij zou zelfs kunnen drijven. We konden niet anders dan de proef op de som nemen en inderdaad, de speaker drijft, speelt intussen verder muziek en als je hem uit het water haalt, lijkt er niets aan de hand te zijn. Ook qua schokbestendigheid kan je redelijk ver gaan. Een val van een meter hoogte ving hij probleemloos op terwijl de muziek verder bleef spelen.

Hij drijft!

Krachtig geluid

Het is fijn om te weten dat de Wonderboom 2 tegen enkele stootjes kan, maar het geluid blijft nog steeds het meest essentiële aan een speaker. De speaker zelf is dan wel zo’n 10cm hoog met een diameter van 9,5cm, maar weet toch een middelgrote ruimte met gemak te vullen met geluid zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het geluid kan je bovendien bedienen met de handige knoppen op de speaker of via je smartphone. Als het toch niet luid genoeg zou zijn, kan je de outdoor-modus inschakelen door op het knopje onderaan de speaker te duwen. Dit verhoogt het maximumaantal decibels van 86 naar 87. Dit lijkt op het eerste gezicht niet veel maar als je deze modus op het hoogste volume inschakelt, zal je het meteen opmerken. Het nadeel hier is dat je wat basgeluiden moet opofferen om het geluid luider en helderder te maken. Je kan ook een tweede Wonderboom (ook de eerste generatie) koppelen voor nog meer geluid, maar integratie met de Wonderboom-app is er niet, hoewel dat wel handig was geweest om de outdoor-modus vanop afstand in te schakelen of het batterijpercentage te checken. De Wonderboom 2 gaat in de praktijk met gemak 10 uur mee (de aangegeven 13 uur haalden we niet), maar het lampje bovenop de speaker dat plots rood wordt bij een laag percentage is hier de enige indicatie. Een geluidssignaal of ander soort melding zou hier zeker ook handig kunnen zijn. Met de juiste oplader kan je de Wonderboom 2 in een kleine drie uur weer opladen, al levert Ultimate Ears alleen de microUSB-kabel mee en geen bijbehorende stekkerkop. Een laatste klein minpuntje is dat er geen aux-poort aanwezig is. Dit is natuurlijk geen must bij een bluetoothspeaker, maar kan altijd van pas komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business