Reviews

LG 34WK650 ultra-wide review: Extra ruimte, extra geweldig

Voordelen
Klassevol design
Kleurweergave
Sterke prijs
Veel ruimte
Nadelen
Kabelmanagement
HDR is goed maar niet perfect
5ms reactietijd
Aanbevolen prijs: €369
Waar te koop?
Totaalscore 9
Als je al lange tijd te weinig plaats hebt op je bureaublad, maar een tweede scherm simpelweg teveel plaats inneemt, dan is de LG 34WK650 met zijn dunne randen en minimalistische voet iets voor jou.

Hoewel breedbeeldmonitoren enorm praktisch kunnen zijn, kom je ze toch nog steeds niet vaak tegen in het gemiddelde huishouden. Nog al te vaak worden ze gezien als luxe-artikelen die aan een premium prijs verkocht worden. Dat was ook zo toen ze net op de markt kwamen, maar ondertussen is het aanbod dusdanig uitgebreid dat er ook modellen zijn waarvoor je geen 1000 euro moet neerleggen. Helemaal niet zelfs, de LG 34WK650 is namelijk al te vinden voor een promotieprijs van 329 euro als je online even rondkijkt. Een geweldige prijs en een pak minder dan een degelijke setup bestaande uit twee monitoren.

Specificaties

Op het vlak van specificaties verschilt een breedbeeldmonitor maar weinig van een gewone monitor. Het verschil zit hem voornamelijk in de resolutie. Waar een gewone monitor van 24-inch (60 centimeter) meestal een resolutie heeft van 1920×1080, is dat bij deze Full HD monitor van 34 inch (86 centimeter) een veel bredere 2560×1080. De meeste schermen hebben dus een beeldverhouding van 16:9, terwijl dat hier 21:9 is. In de breedte heb je dus een pak meer ruimte voor je programma’s. Verder heeft de LG 34WK650 een verversingssnelheid van 75 Hz en een reactietijd van 5 ms, wat moet zorgen voor vloeiende en scherpe beelden, bijvoorbeeld bij het gamen. Deze monitor is eveneens voorzien van een IPS-paneel, wat zorgt voor een hoge beeldkwaliteit, goede kleurweergave en brede kijkhoeken. Als je huidige scherm er wat dofjes uitziet, zal je meteen overtuigd zijn door IPS. Tenslotte heeft dit scherm ook ondersteuning voor HDR.

Design boven zijn prijsklasse

LG weet als geen ander hoe een monitor te ontwerpen, dat hebben we in andere reviews ook al gemerkt. We zijn dan ook vol lof over het design van de LG 34WK650. De plastic voet, die eruit ziet als aluminium, is zeer minimalistisch en neemt weinig plaats in. Geen onhandig zwart blok dus waar je niets kan opzetten. De voet gaat over over in een cilindervormige steun waar het scherm aan bevestigd is en die oogt eveneens heel modern en is ook functioneel door ervoor te zorgen dat de monitor in hoogte verstelbaar is. Deze twee elementen geven de monitor een premium uitstraling en dat is knap werk van LG. Daar stopt het echter niet. Er is gekozen voor een witte achterkant, wat een gedurfde keuze is omdat het daar soms stoffig wordt, maar als je scherm vanuit die hoek zichtbaar is, ziet het er netjes uit. Aan de voorkant zien we dan weer zeer dunne schermranden van ongeveer een centimeter en twee centimeter onderaan. Vaak zijn dit dingen die ontbreken bij betaalbare monitoren, maar dit ziet het er allemaal heel goed uit. Allemaal, behalve de stroomkabel dan. De aansluiting hiervoor zit iets meer dan vijf centimeter van het midden, net onder de twee HDMI-poorten en een enkele DisplayPort. Die plaatsing zorgt ervoor dat je steeds een wit draadje onder het scherm vandaan ziet komen. Het had leuk geweest als LG hiervoor een kabelmanagementoplossing had voorzien. In ons geval stond onze desktop tegen de linkerkant van het scherm en konden we de (witte) HDMI-kabel dus onzichtbaar maken, maar met de stekkerdoos op de vloer was dit lastiger. Een kleinigheid natuurlijk, en het doet niet af aan de schitterende prestaties van deze monitor.

Prestaties op alle vlakken

De LG WK650 kan perfect dienen als gaming monitor en heeft daarvoor AMD FreeSync aan boord, dat moet zorgen voor minder haperingen. Een reactietijd van 5 ms is misschien niet ideaal en zou wel eens voor wazige beelden kunnen zorgen, maar voor de occasionele, niet professionele, gamer is dit meer dan voldoende. Het was alvast genieten van de extra schermruimte in allerlei games, van first person shooters tot MMO’s en dat met geweldige kleuren en een goed contrast.

Game je niet, dan is de LG 34WK650 nog altijd de moeite om in huis te halen. De extra schermruimte zorgt ervoor dat videobewerking een pak vlotter gaat en de accurate kleurweergave zal ook menig fotograaf kunnen overtuigen, zoals bij ons het geval was bij het bewerken van foto’s in Adobe Lightroom. Ook voor dagelijkse taken, zoals het schrijven van deze review in Word met daarnaast de specificaties van de monitor in een browservenster, is deze breedbeeldmonitor geweldig. Bij 16:9-monitoren moet je immers al snel vensters resizen en dat is met deze 21:9 helemaal niet het geval.

De verschillende beeldmodi laten je het scherm aanpassen zoals jij dat wil. Zo verkozen wij bijvoorbeeld de aangenaam scherpe fotomodus. HDR is een optie voor zij die hier interesse in hebben en zorgt voor mooie beelden met gesatureerde kleuren, maar bij dagelijkse taken gingen we liever voor de andere modi. Wisselen van instellingen doe je trouwens via de joystick onderaan het scherm, die verassend oké is in gebruik. Perfect is het niet, maar de frustratie is een pak minder dan bij andere monitoren en LG heeft duidelijk het juiste idee. Tot slot moeten we ook nog meegeven dat de audiokwaliteit verrassend goed is voor ingebouwde speakers en dat ze zeker kunnen dienen ter vevanging van eenvoudige laptopspeakers.

LG 34WK650: Eindoordeel

Ben je op zoek naar een betaalbare breedbeeldmonitor, dan is de LG 34WK650 de beste optie. LG is erin geslaagd een prachtig design te combineren met uitstekende prestaties op alle vlakken, van bediening en geluid tot accurate kleurweergave, mooie contrasten en sterke gamingprestaties. Twijfelen is niet nodig.


Geïnteresseerd in de LG 34WK650? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business