RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Porsche design
  • anti-glare
  • voldoende aansluitingen
CON
  • niet voor gamers
  • mist VESA ondersteuning

AOC liet designers van de F.A. Porsche studio los op het ontwerp van zijn nieuwe Vivacity Q27T1 monitor. Een knap resultaat voor wie van minimalisme houdt.

AOC liet de Porsche Design Studio los op het ontwerp van zijn nieuwe monitor. Het resultaat is een knap display met een asymmetrische voet om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Monitoren zijn er in alle vormen, kleuren en materialen. Maar in de meeste gevallen is een monitor een redelijk saai gegeven. Een zwart scherm met dikke randen en een eenvoudige poot. Toegegeven, je kan vandaag heel wat monitoren kopen die zich toch onderscheiden van de rest maar vaak is het prijskaartje bijna niet te rechtvaardigen. AOC beseft die leegte en vult ze op met een knappe monitor die toch betaalbaar is.

AOC Vivacity
Door het dunne display en de assymetrische poot haal je deze AOC er zo uit.

Uiterlijk

Zoals eerder vermeld is de AOC Vivacity Q27T1 ontworpen door Studio F.A. Porsche. Zij hebben ervoor gezorgd dat deze monitor bijna naadloos in je interieur past en het geen opvallende of bulky display is die schreeuwt om aandacht maar het niet verdient. Het 27-inch LED display is afgewerkt met een glazen laagje waarbij de screen to body ratio zeer groot is en er bijna geen zwarte randjes meer zijn. Onderaan bevind zich wel nog een zwarte strook waaronder alle nodige knoppen zitten om de monitor te bedienen. Achteraan zien we dezelfde stijl als vooraan; proper, eenvoudig en minimalistisch met in het midden het AOC-logo. Extra handig is een ingebouwde klep waar je alle kabels achterdoor kan steken zodat ze minder hard opvallen. Ook dat draagt bij tot de minimalistische look van deze monitor.

AOC Vivacity
De achterkant blijft proper door het klepje om kabels te verbergen.

Specs

De AOC Vivacity Q27T1 is voorzien van alle nodige aansluitingen. De monitor bezit 1 DisplayPort en 2 HDMI-poorten. Verder ondersteunt deze AOC Vivacity FreeSync wat handig is wanneer je in het bezit bent van een AMD GPU op je pc. Uit recente gamuttesten blijkt ook dat de monitor 100% scoorde op de sRGB wat dus echt gewoon heel goed is. Verder heeft de monitor een resolutie van 2560 x 1440 (1440p) en een ratio van 16:9. We moeten wel vermelden dat deze monitor niet geschikt is voor gaming gezien de 75 Hz ververssnelheid.

Conclusie

Als je als gebruiker niet te veel geeft om specifieke functies voor professioneel gebruik is de AOC Vivacity Q27T1 de ideale oplossing. Bij deze monitor draait alles om design. Je hebt geen mogelijkheid om de monitor op te hangen met een VESA mount, maar de assymetrische poot zou genoeg moeten zijn om je bureau minimalistisch en proper te behouden. Ja, ik raad deze monitor zeker aan.