Reviews

Philips 439P9H SuperWide review: 43 inch aan multitaskingplezier

Philips 439P9H SuperWide display
Voordelen
Enorm veel schermruimte
Ingebouwde USB-hub en webcam
Geweldig voor multitasken
Nadelen
Ontwerp voet kon beter
Duur voor gemiddelde gebruiker
Aanbevolen prijs: €899
Waar te koop?

Philips Brilliance 499P9H - UltraWide Curved HDR Monitor

Totaalscore 9
Met zijn curved display van 43 inch, toont de Philips 439P9H dat groter toch echt wel beter is. Een aanrader voor de hedendaagse multitasker.

Nooit hebben we op de redactie een scherm ter review gehad dat groter was dan deze Philips 439P9H SuperWide Full HD-monitor van maar liefst 43 inch. Met zijn resolutie van 3840 x 1200 en beeldverhoudingen van 32:10, lijkt het alsof je twee schermen naast elkaar hebt staan, uiteraard minus de schermranden in het midden. 

Té groot? 

De eerste vraag die we ons stelden bij het uitpakken van de Philips 439P9H was of dit eigenlijk niet een beetje te groot was voor op een bureau in een typische kantooromgeving. Horizontaal meet de monitor al snel 106 centimeter, wat niet bepaald weinig is. Hij vroeg dan ook een lichte reorganisatie, maar eens hij staat valt het allemaal wel mee. De monitor blijft (op een positieve manier) wel een echte eye catcher en zal in een kantooromgeving vaak voor gespreksstof zorgen.

Philips 439P9H SuperWide display

Ingebouwde USB-C-hub en webcam

Het ingebouwde USB-C docking station bijvoorbeeld, zorgde ervoor dat ons eigen dock de kast in kon. Je hebt immers meer dan voldoende aansluitmogelijkheden. Zo heb je twee USB-C-aansluitingen en maar liefst vier traditionele USB-poorten. Deze kan je allemaal gebruiken door de hub aan te sluiten op je PC of laptop via een enkele USB-C aansluiting. Je laptop zal dan meteen ook beginnen opladen. Verder zijn er ook nog één HDMI-poort voorzien, twee DisplayPorts, een hoofdtelefoonaansluiting en een ethernetpoort. De USB-poorten vonden wij ideaal voor ontvangers van draadloze muizen of toetsenborden. Diezelfde apparaten met draad aansluiten zorgde al snel voor problemen op het vlak van kabelmanagement.

Ook uniek aan de Philips 439P9H, is de ingebouwde webcam die je kan gebruiken in combinatie met Windows Hello om je snel in te loggen tijdens het aanmelden. Als je de webcam niet gebruikt, kan deze netjes opgeborgen worden in de behuizing van de monitor, wat het design zeker ten goede komt. De beeldkwaliteit is overigens prima voor een conference call of een gezellig Skype-gesprek met familie. 

Philips 439P9H leeft op grote voet

Nu we het toch hebben over het design, de metalen voet van de Philips 439P9H neemt wel meer plaats in dan gehoopt, maar dat kan je natuurlijk verwachten als je een scherm van ongeveer 14 kilogram moet ondersteunen. Toch had het rechthoekige frame net iets efficiënter gemogen, bijvoorbeeld door het op te vullen. Zo verlies je wat minder praktische bureauruimte. Op hetzelfde moment zorgt de voet er wel voor dat je de Philips 439P9H volledig naar eigen wens kan aanpassen. De monitor is in hoogte verstelbaar en ook te kantelen voor de perfecte kijkhoek. Je scherm verticaal gebruiken is niet mogelijk, maar dat verwacht dan ook niemand. Wie liever geen voet gebruikt, kan de VESA-aansluitpunten gebruiken om de monitor tegen de muur te bevestigen of op een draaiarm te monteren. 

Philips 439P9H SuperWide display

Heerlijk multitasken

Eens je de Philips 439P9H aansluit op een computer kan je aan de slag en je zal meteen het voordeel van de SuperWide display merken. Als je tot nu toe een enkele monitor gebruikt hebt, zal je eerst niet weten wat te doen met al deze schermruimte, maar wie gewend is aan een meerdere schermen zal zich meteen thuisvoelen. De Philips 439P9H voelt dan ook aan als een setup van twee 16:10 schermen. Dat wil zeggen dat je makkelijk twee Word-documenten met daarop telkens 2 pagina’s naast elkaar kan zetten, of gewoon één document met vier pagina’s. Zo behoudt je steeds het overzicht van je werk. Zij die veel foto of videobewerking doen zullen ook genieten van de schermruimte van de Philips 439P9H, want alle tools en de volledige tijdlijn van je video zitten binnen handbereik. Het enige nadeel hiervan, is dat bij het gebruik van je volledige scherm, het wel wat werk vraagt om van links naar rechts te bewegen met je muis. Een hogere DPI instellen kan hier helpen. Notificaties zullen wel steeds in de rechterbenedenhoek blijven verschijnen en ondanks dat de Philips 439P9H een curve heeft die voor een nog meer meeslepende gebruikerservaring zorgt, zal je wel steeds je hoofd moeten draaien als er een nieuwe melding binnenkomt. Een klein puntje echter in vergelijking met de vele voordelen die je mag ervaren dankzij de Philips 439P9H. 

Beeldkwaliteit en features

Op het vlak van beeldkwaliteit valt er geen slecht woord te zeggen over de Philips 439P9H. Met zijn 1,07 miljard ondersteunde kleuren, helderheid van maximaal 400 nits en contrastratio van 3000:1 ziet het beeld er op zijn minst gezegd spectaculair uit. HDR draagt verder bij tot een geweldige kijkervaring. Uiteraard ga je bij de meeste video’s wel zwarte banden hebben aan de zijkant van je scherm, maar dat went op zich vrij snel. Gamers zullen met een verversingssnelheid van slechts 4ms ook zeker hun gading vinden bij de Philips 439P9H, al moeten je favoriete games dan wel deze resolutie ondersteunen. Zo zag Overwatch er bijvoorbeeld geweldig uit, maar ontbreekt daar een ultrawide optie. Wie wil kan ook het beeldscherm van twee verschillende computers naast elkaar plaatsen, al sloegen we er zelf niet in om de resolutie hiervoor optimaal in te stellen en ging er dus een stuk schermruimte onbenut.

Philips 439P9H SuperWide display

Prijs

De grote vraag is echter of de Philips 439P9H zijn prijs van 900 euro waard is? We geven het toe, het is een hele investering, maar toch zien wij absoluut de meerwaarde van de monitor in voor professionals die hem 8 uur of meer per dag gebruiken. De schermruimte die je krijgt zonder storende randen in het midden is fantastisch en met zijn dunne schermranden en metalen voet ziet de monitor er ook heel goed uit. De extra’s zoals de USB-C-hub en webcam zorgen voor extra meerwaarde. Waar een 43-inch televisie al snel evenveel of zelfs meer kost, vinden we de prijs van de Philips 439P9H dan ook niet te hoog. Je krijgt er immers heel wat voor terug. Gebruik je je computer echter enkel om op het internet te surfen, dan is het allemaal wat overdreven, maar voor multitaskers is deze monitor een echte aanrader. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business