Hama Touch
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • opvouwbaar
  • betaalbaar
  • goede audiokwaliteit
CON
  • afwerking
  • bluetooth valt soms weg
  • geen noise-cancellation

Hoofdtelefoons zijn er in alle groottes en prijzen. Dat laatste is vaak de laatste factor in onze koopbeslissing. De Hama Touch haalt je twijfel weg.

Advertentie

Je kan met gemak zegggen dat de markt met hoofdtelefoons verzadigd is. Je moet nog maar even een kijkje nemen op websites als Indiegogo of Kickstarter om op te merken hoeveel mensen wereldwijd bezig zijn met de ontwikkeling van ‘de beste hoofdtelefoon ooit’. Er wordt met heel wat termen gegooid en gerommeld en iedereen wil de beste zijn. Heel wat audiogiganten hebben ook gewoon echt goede hoofdtelefoons. Helaas hangt daar ook vaak een mooier prijskaartje aan vast.

Sinds april 2019 heeft het Duitse Hama ook een bluetooth hoofdtelefoon in zijn aanbod. Het bedrijf staat bekend om de productie en verkoop van heel wat producten. Hun gamma lijkt eindeloos. Van smartphonehoesjes tot alle mogelijke toestellen voor audio, video en fotografie. Je vind er bijna alles. En dus sinds vorig jaar ook deze Hama Touch bluetooth hoofdtelefoon. We hebben ‘m een maand lang op ons hoofd gezet en schreven onze ervaring neer.

De Hama Touch straalt eenvoud en klasse uit.

Hama Touch: Uitstraling

De Hama Touch is beschikbaar in twee kleuren: zwart en beige/wit. Op het eerste zicht oogt de Touch redelijk eenvoudig. Het design is modern maar tijdloos. Je ziet geen lelijke knoppen of opzichtelijke kleuren en onderdelen. Gewoon één kleur en dat is het. Wie voor de witte Touch kiest krijgt zijn oorkappen wel in een beige kleur, maar dat straalt dan weer wat meer klasse uit.

De hoofdband is langs de binnenkant helemaal gevoerd. Dat maakt dat hij lang op je hoofd kan zitten zonder dat je echt last krijgt. En ook de oorschelpen zijn natuurlijk gevoerd, ook dat verhoogt weer het comfort als je de Touch voor langere tijd op je hoofd wil zetten. De kussens zijn zacht en nemen ook niet gemakkelijk vuil op, wat zeker een pluspuntje is voor de Hama Touch.

Hama Touch
Ook verkrijgbaar in wit/beige.

Gebruik

Verschillend van andere merken heb je voor de Hama Touch geen specifieke applicatie voor je smartphone nodig. Je stelt hem snel en eenvoudig in via bluetooth op je laptop, tablet of smartphone en klaar is Kees. Helaas betekent dat ook dat de Hama Touch geen actieve ruisonderdrukking aan boord heeft. Vaak kan je die via de aparte applicatie bedienen vanop je smartphone. Als je in stillere ruimtes zit is dat zeker geen gemis, maar wie pendelt op trein, tram bus of fiets kan dat wel missen.

Een leuke extra is het feit dat je de Hama Touch met twee smartphones tegelijk kan verbinden. Een leuke functie als je van elkaar muziek wil leren kennen bijvoorbeeld. Bovendien is de Touch een handige hoofdtelefoon als je graag telefoneert in stilte. Je vind een ingebouwde microfoon die ervoor zorgt dat je gesprekspartner je luid en duidelijk verstaat. Gebruik je liever de audiojack? Ook dan kan je perfect bellen want Hama heeft ook daar een microfoon voorzien.

Je zou zeggen dat je voor 70 euro niet meer dan dat kan krijgen. Toch zijn we nog niet aan het einde gekomen. De Hama Touch heeft – zoals zijn naam het al bekent – ook touchbediening aan boord. Aan de hand van een geïntegreerde afstandsbediening kan je muziek stopzetten, het volgende/vorige liedje opzetten, het volume luider of zachter zetten en telefoongesprekken aannemen of opzeggen. Tot slot krijg je een mooie zwarte case meegeleverd. Je kan de Hama Touch gemakkelijk opvouwen en wegsteken.

Aan de zijkant kan je via touch de hoofdtelefoon bedienen.

Specificaties

Wat zit er allemaal in de doos? Naast de Hama Touch heeft het bedrijf 1 micro-USB kabel meegeleverd om op te laden. Een vreemde keuze gezien de opmars van USB-C. Tegenwoordig leveren de meeste audiogiganten ook USB-C bij hun hoofdtelefoons of earbuds zodanig dat je hem te allen tijde bij iedereen kan opladen. Helaas zet Hama met micro-USB toch een stapje terug. In de doos zit ook 1 AUX-kabel voor muziek en bellen en natuurlijk 1 case om je hoofdtelefoon gemakkelijk in te bewaren.

De batterij kan tot 22 luisteruren meegaan, dat komt zeker in de buurt van de concurrentie en is een mooi pluspunt gezien de prijs. In stand-by zou hij zelfs tot 130 uur moeten halen. Natuurlijk moet je rekening houden dat er geen ANC aanwezig is, maar dan nog. Verder heeft de Hama Touch bluetooth 4.1 aan boord, de quickpair functie om snel met al je toestellen te koppelen en een handige geïntegreerde microfoon voor telefoongesprekken.

Volgens ons een echte aanrader.

Conclusie

Een aanrader van A tot Z. Wie op zoek is naar een betaalbare hoofdtelefoon en toch rekent op een aantal leuke extra’s is met deze Hama Touch zeker gesteld. Voor 73,99 euro krijg je heel wat terug. De twee voornaamste minpuntjes aan deze draadloze hoofdtelefoon zijn het ontbreken van actieve ruisonderdrukking en een USB-C kabeltje maar dat zijn allebei geen onoverkomelijke specificaties. Wie zich daar gemakkelijk over zet kan met de Hama Touch zeer tevreden zijn. De audiokwaliteit is degelijk en warm. De bass kan hard genoeg gaan voor wat je nodig hebt en hogere tonen komen niet te scherp naar voren. Wij zeggen alvast ‘ja’.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Bose 700 hoofdtelefoon: Om ‘u’ tegen te zeggen

Ontdek de koning van de ruisonderdrukking. De nieuwe Bose 700 hoofdtelefoon neemt de kroon over van de QuietComfort 35 II.

Review Nuraphone: is dit de hoofdtelefoon van de toekomst?

De Nuraphone is een echte krachtpatser. Ontdek hier mijn ervaring met deze Australische hoofdtelefoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here