Nieuws, Reviews

Review Bose 700 hoofdtelefoon: Om ‘u’ tegen te zeggen

Voordelen
Comfortabel
Fantastische ruisonderdrukking
Touchbediening
Nadelen
Prijskaartje
Geen automatische pauzefunctie
EQ in de app
Aanbevolen prijs: €399 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Ontdek de koning van de ruisonderdrukking. De nieuwe Bose 700 hoofdtelefoon neemt de kroon over van de QuietComfort 35 II.

Recent besprak ik nog de Nuraphone. Een krachtpatser van formaat die met zijn persoonlijk luisterprofiel echt wel bovenaan de top van hoofdtelefoons komt te staan. De Bose 700 is een waardige concurrent voor Nura. Vooral op vlak van design en comfort doet de 700 het een stuk beter. Het premium audiomerk belooft ook een hoofdtelefoon die alles te bieden heeft dat je verwacht én veel meer. De verwachtingen lagen dus redelijk hoog toen ik de 700 in ontvangst nam. Maar maakt Bose dat statement nu waar?

Een veelzijdige hoofdtelefoon die je verwachtingen verplettert.

Voor wie zijn ze?

Voor iedereen! Toch zijn er twee doelgroepen die dat ietsje meer uit de 700 kunnen halen. Ik begin met de reizigers. Als je een fervent reiziger bent en vaak vliegt of met de trein reist, is een hoofdtelefoon met krachtige ruisonderdrukking echt wel een verademing. De 700 maakt die belofte ook waar, vanuit de bijhorende applicatie kan je de actieve ruisonderdrukking tot stand 10 zetten om jezelf even helemaal af te sluiten van de wereld.

De tweede doelgroep die ik wil aanhalen zijn studenten. Ja, er hangt een stevig prijskaartje aan de Bose 700 hoofdtelefoon. Toch zijn ze ook de moeite waard om als student even te overwegen. En trouwens, Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan; een ideaal cadeau lijkt me! Maar waarom nu voor studenten? Ook hier is de ruisonderdrukking een belangrijke factor. Studeren in luidruchtige bibliotheken of pendelen op trein, tram en bus zijn momenten waarop je de Bose 700 echt wel kan gebruiken. Ook de lange batterijduur van de hoofdtelefoon is een pluspunt, minder oplaadzorgen dus.

Uiteraard is deze nieuwe krachtpatser er natuurlijk voor iedereen die graag kwaliteit heeft. Zet je Spotify, Apple Music of Tidal op de hoogste kwaliteit en genieten maar.

Een zachte hoofdband binnen en buiten voor extra comfort.

Hoe ze aanvoelen

Heel goed! De hoofdtelefoon voelt heel aangenaam in gebruik. Op de website belooft Bose ons dat de hoofdtelefoon ook gemaakt is voor meer comfort. Dat klopt ook. De hoofdband is gemaakt van een zachte schuimgel die maakt dat de 700 heel comfortabel op je hoofd zit. En wees gerust, haartjes blijven nergens vastzitten. Naast het comfort heeft Bose ook een goede keuze gemaakt op vlak van design. De 700 hoofdtelefoon oogt mooi en weegt helemaal niet veel. Als ik de 700 vergelijk met de Nuraphone van Nura merk ik toch wel een groot verschil. Zowel in comfort, design als gewicht.

Swipe voor het volgende liedje.

Weg met knoppen

De Amerikaanse audiogigant heeft voor een minimalistische aanpak gekozen en dat merk je. In totaal zijn er maar drie knoppen aanwezig. Een aan- en uit knop in combinatie met bluetooth, eentje om je spraakassistent op te roepen en tot slot vind je op de linkeroorschelp nog een knop om je ruisonderdrukking snel te bedienen. Standaard staat die knop ingesteld om per 5 niveaus omhoog of omlaag te gaan. In de plaats van fysieke knoppen heeft Bose een aantal touchgebaren op de schelpen voorzien. Volume hoger, volgend nummer of pauzeren? Met een simpele swipe over de oorschelp is het gepiept.

Zet je ruisonderdrukking op 10.

Bose Music App

Net zoals bij veel concurrenten krijg je bij de Bose 700 hoofdtelefoon een leuke app met een aantal extra’s. Over het algemeen werkte de applicatie goed en heeft ze een overzichtelijk design. Je kan er de batterijduur, bluetooth-bron, ruisonderdrukking en huidige muziek terugvinden. In de instellingen kan je ook kiezen welke spraakassistent je wil gebruiken. Je kan kiezen tussen Siri, Google Assistant en Alexa. Ik mis zelf wel twee functies in de app. De eerste is een soort ‘vind mijn hoofdtelefoon’ en als tweede mis ik wel echt een equalizer. Het is altijd leuk om zelf wat de spelen met verschillende tonen of bijvoorbeeld een diepere bass.

Actieve ruisonderdrukking

Zoals ik eerder al vermeld heb is de ruisonderdrukking in de 700 eentje om ‘u’ tegen te zeggen. Bose maakt die belofte echt wel waar. Als ik de ruisonderdrukking bijvoorbeeld bij iemand in de wagen op niveau 10 zette hoorde ik echt niets anders dan mijn eigen muziek. Doordat er in elke oorschelp meerdere luidsprekers zitten doet de actieve ruisonderdrukking goed zijn ding. Zo komen onder andere alle albums van Pixies echt goed tot zijn recht. Ook om te bellen is de Bose 700 hoofdtelefoon een zaligheid. De connectie is stabiel en stemmen klinken duidelijk en helder.

Zou ik hem nu kopen?

Zeker wel, ik raad je echt aan om hem aan te schaffen. Al zijn er zeker een aantal minpunten. Vooral in de Bose Music-applicatie mis ik een aantal relevante functies zoals een equalizer. Verder miste ik ook vaak het automatisch pauzeren. Veel merken bieden tegenwoordig de mogelijkheid om je hoofdtelefoon automatisch te pauzeren wanneer je de hoofdtelefoon afzet. Dat heeft de Bose 700 helaas niet en dat is jammer. Natuurlijk hangt er ook een stevig prijskaartje aan zo’n mooie hoofdtelefoon. Maar ik kan je verzekeren, de Bose 700 ANC is echt wel zijn prijskaartje waard en zal je verwachtingen heel waarschijnlijk overtreffen. Fans van goede muziek en diepe geluiden zullen merken dat de Bose 700 prijs/kwaliteit een goede koop is.

Naast de interne specificaties oogt de hoofdtelefoon mooi. Het toestel is verkrijgbaar in het zwart en wit (luxe silver). Beide kleuren verstevigen het minimalistische design van de 700.

 


Geïnteresseerd in de Bose 700 hoofdtelefoon? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business